Suomen Muaythai – liitto ry

Salikisat Hyvinkäällä 18.3.2017

Hyvinkää
Hyvinkään salikisoissa nähtiin eilen vauhdikkaita otteluja, joissa oli mukana useita ensikertalaisia. Jos olivat ottelijatkin uusia, myös tuomaristossa oli joukko ensikertalaisia. He suoriutuivat tehtävästään mainiosti ja ansaitsevat isot kiitokset hyvin tehdystä työstä.

Kehätuomarin vaativaan tehtävään ei ole ollut tungosta, mutta Hyvinkäällä nähtiin myös uusi kehätuomarikokelas.

Yksi vauhdikkaimmista otteluista oli Espoon Kehähaiden Kristoffer Björkskogin ja Combat Academy of Finland seuraa edustavan Jimi Juvosen viides kohtaaminen. Näiden kahden tulisieluisen ottelijan otteet kehässä eivät jättäneet tälläkään kertaa ketään kylmäksi. Björkskogin voitontahtoinen aloitus ja tuliset polvet lähiottelussa siivittivät hänet tälläkin kertaa voittoon, mutta Juvonen on kehittynyt ottelu ottelulta eteenpäin. Kun hän saa jalkatyöskentelynsä kuntoon, luvassa on todellinen ”titaanien kohtaaminen”  Voittaja selviää vasta, kun eräkello soi viimeisen kerran.”

Björkskog tuulettaa voittoaan ottelun jälkeen, Kuva: Deo Phetsanghat

TULOKSET:

3×3 min
-63,5kg Iris Nihti, RNC – Aino-Maija Maisonlahti, PvTBC 3 – 0
-91kg Tommi Leinonen, RNC – Niko Haavisto, Sisu Gym 3 – 0
-63.5kg Kristoffer Björkskog, EKH – Jimi Juvonen, CAF 3 – 0
-71kg Harri Puonti, LTBC – Niko Korventaus, CAF 1 – 2

3 x 2 min harjoitus/tekniikkaottelut
-48kg Emmi Tuomaala, LTBC – Inga Magga Chitalada 0 – 3
-81kg Toni Hesanto, TTBC – Ruslan Naumotskin, Ahjo Training Center 3 – 0
-75kg Tao Vuokko, TTBC – Mantas Savicas, Chitalada 0 – 3
-60kg Tiia Bärlund, CAF – Krista Pitkänen, Chitalada 2 – 1
-67kg Oliver Vinni, CAF – Vihtori Lind, LTBC 0 – 3
-71 kg Halid Rasol, LTBC – Mico Åhlström, TTBC 0 – 3
-67kg Suvi Pouttu, Chitalada – Juuli Porkka, TMT 0 – 3
-51kg Inka Walin Kotka TBC– Emmi Tuomaala, LTBC 3 – 0
-67kg Maria Kamb-Silo, PvTBC – Susanna Lamminpää, TMT 0 – 3
-86kg Adiel Lemberg,  TMT – Antti Tampio, MTV 0 – 3
-71kg Leo Bayanov, GB Gym – Bronislav Rudenas, LTBC 0 – 3

Chitalada Finland hemmotteli treenaajia maksuttomalla leirillä Tampereella 4.3.2017

Tre leiri 4.3.2017Leirin ohjasivat yhteistyössä Pertti ja Milja Nurmi. Pertti toimii Chitalada:n päävalmentajana ja hän on yksi kokeneimmista suomalaisista valmentajista. Hänen menestynein valmennettava on moninkertainen maailmanmestari Milja Nurmi (os. Heino), joka on saavuttanut ainoana suomalaisena myös Sportaccord Combat Games-kilpailuissa kultaa vuonna 2010. Edellä mainittu kilpailu on verrattavissa ”ei-olympia-lajien”- olympialaisiin.

Leiri järjestettiin yhteistyössä Thaimaan matkailutoimiston ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Se olikin ”loppuunmyyty” nopeasti, eikä sinne voitu ihan kaikkia halukkaita ottaa mukaan. Leirin laatu haluttiin pitää korkeana.

Leiri sisälsi 2 tunnin pituiset aamu- ja iltaharjoitukset, joissa käytiin läpi erilaisia thainyrkkeily ja pystyottelutekniikoita. Paikalle oli saapunut treenaajia kymmenestä eri seurasta ja mukana oli myös päälajikseen potkunyrkkeilyssä treenaavia. Leiriltä saatu palaute oli pelkästään positiivista ja erityiskiitokset tulivat opetetuista tekniikoista sekä rennosta ja mukavasta tunnelmasta.

Leirillä jaettiin Thaimaan matkailutoimiston lähettämää materiaalia Thaimaasta.
http://fi.tourismthailand.org/home
https://www.facebook.com/amazingthailand.suomi/?fref=ts https://www.instagram.com/amazingthainess/

Yhteistyökumppaneina myös:

Autovuokraamo RentCenter
http://www.rentcenter.net
http://facebook.com/rentcenter

Mäkelän Putki-ja Poltinhuolto Oy
www.makelanputki.com

Blue Corner Sport
www.bluecornersport.com
https://www.facebook.com/Blue-Corner-Sport-327625927324050/?ref=bookmarks

Chitalada Finland
www.chitalada.com
https://www.facebook.com/groups/Chitalada/?ref=bookmarks

Kuva: Pertti Nurmi

Dopingrikkomuksen voi nyt ilmiantaa WADAn uuden Speak Up! -alustan avulla

wadaMaailman antidopingtoimisto WADA julkisti digitaalisen ja tietoturvallisen Speak Up! -alustan. Sen avulla urheilija tai kuka tahansa voi kertoa mahdollisista antidopingsäännöstön rikkomuksista. Alusta toimii iPhone- ja Android-puhelimissa ja on tällä hetkellä saatavilla betaversiona App Storesta ja Google Playsta.

WADAn riippumattomien komissioiden hiljattain tekemät tutkimukset ovat pohjautuneet ilmiantajien tietoihin ja korostaneet heidän merkitystään WADAlle ja puhtaalle urheilulle. Uusi Speak Up! -alusta kuuluu toimiin, joilla WADA vahvistaa kykyään saada selville dopingrikkomuksia. Alusta tarjoaa turvallisen ja luottamuksellisen tavan raportoida epäeettisestä toiminnasta urheilussa. Sen kautta lähetettyjä tietoja käsitellään äärimmäisen luottamuksellisina. WADA tutkii kaikki ilmiannot huolellisesti, ja ilmiantajien oikeudet turvataan.

WADA rohkaisee ketä tahansa, joka havaitsee, tunnistaa tai tietää tai jolla on perusteet epäillä huijausta käyttämään Speak Up! -alustaa. Käyttäjät jaotellaan tietolähteisiin ja ilmiantajiin. Tietolähde on kuka tahansa, joka kertoo WADAlle mahdollisista väärinkäytöksistä. Tietolähde voi kieltäytyä pidemmälle jatkuvasta yhteistyöstä WADAn kanssa annettuaan tietonsa. Tietolähteestä voi kuitenkin tulla ilmiantaja, jos hän haluaa jatkaa yhteistyötä WADAn kanssa. Tällöin WADA ja tietolähde solmivat ilmiantajasopimuksen. Sopimus tarjoaa ilmiantajalle lisää suojaa ja oikeuksia, jotka on määritelty WADAn marraskuussa 2016 hyväksytyssä ilmiantajaohjelmassa ja -linjauksessa.

Lisätietoja Speak Up! -alustasta englanniksi WADA: sivuilta.

Viikonloppuna oteltiin Ruotsin Slagskeppet salilla ja Turku Fight 7 tapahtumassa

OTTELUTULOKSIA

Salikisat Slagskeppet, Ruotsi, 11.03.2017

3 x 3 min
-57kg Riina Sipovaara (FIN) – Linnea Sundberg (SWE) 1-2

3 x 2 min harjoitusottelut
-67kg Säde Hattukangas (FIN) – Malva Muhle (SWE) 3-0
-60kg Aino-Maija Maisonlahti (FIN) – Camilla Klang (SWE) 3-0
-75kg Suvi Hattukangas (FIN) – Piritta Kuronen (FIN) 0-3
-71kg Maria Kamb-Silo (FIN) – Evelina Ersson (SWE) 0-3
-54kg Viivi Valokainen (FIN) – Denise Granhagen (SWE) 3-0
-57kg Noora Armila (FIN) – Minea Carlander (SWE) 3-0

Turku Fight 7, 11.03.2017

3 x 3 min
-60kg Kaisa Leino, Turku Muay Thai – Heidi Vuoma, Oulun Kamppailuklubi 2-1

5 x 3 min
-81kg Jussi Santalahti (FIN) – Ovidijus Jurginas (LTA) 3-0

 

Porvoo

Porvoo Thaiboxing Clubin ottelijat matkalla salikisoihin Ruotsiin, Kuva: Kari Viinikainen

Sport is your Gang Finland rantautuu Suomeen

sport-is-your-gangUseat kattojärjestö IFMA:n jäsenmaat ovat toteuttaneet Sport is Your Gang -projekteja ympäri maailman, myös naapurimaassa Ruotsissa on ollut vastaava hanke.

Sport is your Gang -projekti on ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka on kohdistettu vaikean taustan omaaville sekä syrjäytymisriskissä oleville nuorille. Hankkeen tavoitteena on radikalisoitumisvaarassa olevien nuorten keskuudessa tapahtuva ennaltaehkäisevä työ. Hanke toteutetaan monialaisena yhteistyönä eri nuorten elämää koskettavien alojen kanssa. Thainyrkkeily on projektissa keskiössä toimien työkaluna tavoitteeseen pääsyssä. Projektiin osallistuvia nuoria rohkaistaan aloittamaan thainyrkkeilyharrastus, joka harjoittelun ja vuorovaikutuksen kautta innostaa itsensä positiiviselle kehittämiselle sekä terveisiin elämäntapoihin. Hankkeen ydin on, että huonoille teille ajautumisen sijaan energia kohdistuisi urheiluharrastukseen, jonka kautta nuori voi eheyttää minäkuvaansa ja löytää hyväksyvän yhteisön, johon kuulua. Sport is your Gang -projektissa yhteistyötä tehdään thainyrkkeilytahojen lisäksi myös muun muassa peruskoulujen ja nuorisotoimen kanssa.

Projektin vetäjinä toimivat thainyrkkeilyn maailmanmestarit Petra ja Petri Martinez. Heidän suunnittelema koulutuspaketti sisältää thainyrkkeilyn koulutuspolun: urheilijaksi tulemisen kautta valmentajaksi kehittymisen. Projekti viedään läpi yhdessä nuoren sekä hänen valmentajan, koulun, nuorisotyöntekijöiden, sosiaalityöntekijöiden sekä mahdollisesti poliisin kanssa. Kyseessä on siis myös sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteistyön haastaminen.

Koulutuspaketti on saanut hyvän vastaanoton, kun sitä on käyty esittelemässä mm. Itä-Helsingin nuorisotalolla, liikuntakeskuksessa sekä ylä-asteella. Vastaavaa toimintaa kokeiltiin jo aikaisemmin vuonna 2012, kun Suomi isännöi thainyrkkeilyn PM-kilpailuja Helsingissä. Viikon mittaisen tapahtuman aikana mukana olivat muun muassa eri lajien urheiluseuroja sekä vähemmistö- ja sosiaalityöhön profiloituneet ICE, KRIS, Gipsy Fighters ja Nuorisoasiainkeskus.

KuvaPetra Martinezin raportti viime maanantaina 6.3.2017  pidetystä leiristä:

Maanantaina starttasi ensimmäinen Sport is your Gang -leiri Kallahden nuorisotalolla Helsingissä yhteistyössä Itäluotsi-toiminnan, Helsinki Freedom Recordsin sekä Hattumedian kanssa. Leirille osallistui Vartiokylän yläasteelta joukko kahdeksasluokkalaisia nuoria, joille Petri ja Petra Helsinki Thaiboxing Clubilta vetivät thainyrkkeilyosuuden sekä Jens Helsinki Freedom Recordsilta biitti- ja räppipajan.

Thainyrkkeilyosuuden aikana harjoiteltiin lajin perustekniikoita: lyöntejä, potkuja sekä liikkumista. Nuoret pääsivät myös testaamaan lihaskuntoaan nopeatempoisessa kuntopiirissä, jolloin saatiin hiki nousemaan pintaan. Treenin lopuksi verryteltiin vielä kiertokyynerpäälyöntiharjoituksen merkeissä.

Thainyrkkeilytreenin jälkeen suunnattiin alas studioon, jossa Jens ohjasi nuoria biitin tekemisen sekä lyriikoiden äänittämisen saloihin. Riimejä syntyi lennosta ja freestyle battlen tiivis tunnelma leijui ilmassa. Räppiä tallentui nauhalle suomen lisäksi myös englanniksi ja arabiaksi. Hattumedian Reijo sekä harjoittelijat Ira ja Sami kuvasivat toimintaa ja haastattelivat lopuksi leirin vetäjät sekä itäluotsi Kallen, joka on häärinyt aktiivisesti tapahtuman promoottorina. Materiaalista koostetaan osallistujille video, joka toimii myös Suomen Sport is your Gang -hankkeen teaserina.

Läpi leirin vallitsi innostunut tunnelma niin osallistujien kuin ohjaajienkin puolelta. Päällimmäiseksi mieleen jäi nuorten rento ja reipas asenne ja ennakkoluuloton halu oppia ja kokeilla uutta. Hanke tulee jatkumaan yhteistyössä Vartiokylän yläasteen, Nuorisoasiainkeskuksen sekä Suomen Muaythai -liiton kanssa ja uusien leirien lisäksi suunnitelmissa on myös ekskursio Ruotsin puolelle tutustumaan maan vastaavanlaiseen nuorisotoimintaan.

Tutustu alla olevasta linkistä Sport is Your Gang sivuihin:
https://siygfinland.wordpress.com/

Lisätietoja projektista:
Petra Martinez, p. +358 44 5077 555, petramarijaana@gmail.com

Kamppailulajien yhteinen 3-tason valmentajakoulutus 2017

Gia WinbergKoulutus on mahdollista yhdistää Valmentajan ammattitutkinnon (VAT) suorittamiseen

muaythai, judo, taido, taekwondo, ITF-taekwondo, nyrkkeily, karate

Kenelle
Koulutus on tarkoitettu kamppailulajien valmentajille, jotka vastaavat nuorten tai aikuisten valmennuksesta. Koulutus on ensimmäistä kertaa yhdistettävissä Valmentajan ammattitutkinnon (VAT) suorittamiseen! Lajien yhteisissä koulutuksissa lisätään yhteistyötä, keskustellaan ja opitaan yli lajirajojen. Näin saavutetaan laajempi näkökulma valmentamiseen, unohtamatta lajikohtaista lähestymistä aiheisiin. Osallistumisvaatimuksena suoritettu lajin 2-taso tai vastaavat tiedot. Hakijalla tulee olla valmennettava tai oma valmennusryhmä. Hakija voi olla myös itse aktiivinen harjoittelija/kilpailija.

Käytännön infoa
Koulutuksen laajuus on 150h. Koulutus sisältää oppimistehtäviä lähijaksoja ennen ja niiden välissä. Koulutuksessa käytetään sähköistä oppimisympäristöä.

Ilmoittautuminen 3-tason koulutukseen
Judoliiton nettisivujen kautta: https://rekisteri.sportti.fi/tapu/pub/judo/event.php?id=5794

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.4.2017
Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova.

Haku Valmentajan ammattitutkinnolle (VAT7)
www.varala.fi/valmentajan-ammattitutkinto/

Molemmille tutkinnoille haetaan erikseen.

3-tason koulutuksen hinta 990 € (Laskutus mahdollinen 1 tai 2 erässä) sisältää:

  • 4 lajien yhteistä lähijaksoa ja 2 lajijaksoa.
  • Yhteisillä lähijaksoilla majoituksen täyshoidolla Varalassa.
  • Lajijaksot lajiliittojen oman ohjeistuksen ja aikataulun mukaisesti
  • Koulutusmateriaalin
  • Laadukkaan opetuksen ja ohjauksen
  • Kouluttajina eri alojen asiantuntijat

Lähijakso 1 18.-20.8.2017
Taitovalmennus, lajianalyysi ja valmennusfilosofia

Lähijakso 2 29.9.-1.10.2017
Urheilijan fyysisten ominaisuuksien kehittäminen,ohjelmointi ja testaus

Lähijakso 3 17.-19.11. 2017
Psyykkinen valmennus, pedagogiset taidot, vuorovaikutus ja valmennuksen etiikka

Lähijakso 4 15.-17.12.2017
Terveyden edistäminen ja toimintaympäristön kehittäminen, ravitsemus, urheilijan ja valmentajan ura

Lajijaksot:
Lajijaksot (2) jokainen laji toteuttaa oman lajinsa vaatimusten ja tapahtumakalenterin mukaisesti. Lajijaksojen laajuus yht. 50 h.

Huom! Muistathan, että eri tahot myöntävät tukea ohjaajien ja valmentajien jatko- ja täydennyskoulutukseen. VAT suorittaessa huomioi oppisopimuskoulutuksen mahdollisuus!

Lisätietoja lajien yhteinen 3-tason koulutuksesta:
Petteri Luukkainen 040 739 2231, petteri.luukkainen@judoliitto.fi

Lisätietoja VAT:sta:
Juha Antikainen, 040 535 0337 juha.antikainen@varala.fi

Kuva: Porvoo Thaiboxing Club, Suomenmestari Gia Winberg saa erätauolla ohjeita valmentajaltaan.

Thainyrkkeilyleirejä Helsingissä ja Tampereella

Kahtena seuraavana viikonloppuna treenaajia hemmotellaan maksuttomilla leireillä. Molempien leirien ohjauksissa on mukana maailmanmestareita.

11902587_1133294263364616_3044641826706650452_nTervetuloa treenaamaan maajoukkueen kanssa!

Paikka: Helsinki Thaiboxing Club, Suvilahdenkatu 10,  sunnuntaina 26.2.2017  klo 12-17.
Ohjaajat: maailmanmestarit Petri Martinez ja Mika Pietilä.
Hinta: Maksuton

Leiri on tarkoitettu maajoukkueen lisäksi kaikille SM-tasolla kilpaileville miehille, naisille ja junioreille. Sparrivarusteet mukaan.

Ilmoittautumiset: petri.martinez@metropolia.fi

 

Tre leiriTervetuloa treenaamaan Tampereelle!

Paikka: Chitalada Finland, Puutarhakatu 12,  lauantaina 4.3.2017  klo 12-18.
Ohjaajat: Pertti Nurmi ja maailmanmestari Milja Nurmi
Hinta: Maksuton

Leiri on tarkoitettu kaikille tehokkaasta pystyottelutekniikasta kiinnostunille. Leirillä harjoitellaan lajinomaisia tekniikoita ja niiden soveltamista erilaisiin tilanteisiin, tekniikkayhdistelmiä ja niiden tekemistä eri etäisyyksiltä sekä vastustajan tekniikoihin reagoimista. Mukana on myös välineharjoittelua.

Ilmoittautumiset: chitaladafinland@hotmail.com

 

 

Maailmanmestari Riku Immonen ohjaa leirin viikonloppuna Helsingissä

Riku_WEBCrest – PFC:n thainyrkkeilyleirit saavat jatkoa, kun ensi lauantaina 18.2.2017 Helsingin Metsälään saapuu amatöörien ja amattilaisten maailmanmestari Riku Immonen vetämään kahdet treenit. Aikaisemmin keväällä salilla järjestettiin leiri Pai Jongsungnernin johdolla, jolloin paikalla oli harrastajia Nummelasta, Tampereelta, Karkkilasta, Kotkasta, Turusta ja Helsingistä.

Riku Immosen leirin lisäinfo ja ilmoittautumiset: http://crest.fi/center/riku-immosen-thainyrkkeilyleiri-18-2-2017/

Riku Mikkonen teki suomalaista thainyrkkeilyhistoriaa

riku_potku_max_muaythaiPorvoo Thaiboxing Clubin Riku Mikkonen on ollut noin kolmen kuukauden ajan treeni- ja ottelumatkalla Thaimaassa. Viime sunnuntaina 12.2.2017 Mikkonen iski ensimmäisenä suomalaisena voiton Thaimaan Pattayalla Max Muay Thai illassa. Aikaisemmin samassa illassa on otellut mm. moninkertainen Suomenmestari ja MM-pronssimitalisti Antero Hynynen. Max Muay Thai stadionilla otellaan thainyrkkeilyn ammattilaisotteluita, jotka esitetään useassa maassa suorana lähetyksenä. On ollut hienoa saada suomalaisväriä tämän kaltaisiin otteluiltoihin.

Riku otteli samaisella stadionilla Tammikuussa 2017 thaimaalaista Daodaen Palangroupia vastaan, mutta tuolloin vauhdikas ottelu päättyi tasapisteisiin. Kavereille sovittiin uusintaottelua helmikuulle, jotta heistä saataisiin voittaja selville. Vastustaja kuitenkin perui osallistumisensa viime torstaina, joten Rikulle oli löydettävä uusi vastustaja. Thaimaa on onneksi täynnä tasokkaita ottelijoita, joten etsintä oli nopeasti ohi. Rikua vastaan asettui nyt kokenut konkariottelija Singhakaengkhor Pattayamuaythai. Hänen rekordinsa piti sisällään promoottorin mukaan yli 200 kamppailuottelua, joista 54 oli thainyrkkeilyotteluita.

Punnitukset järjestettiin edellisenä iltana, jossa molemmat ottelijat painovat 62,5kg. Punnitustilaisuuden jälkeen Max Muay Thai -promoottori sanoi Rikulle, että ”ei haittaa vaikka häviäisit ottelun. Pääasia, että ottelet hyvän ja viihdyttävän ottelun.” Vastustajan kokemus ja promoottorin sanat toivat tietysti lisää jännitystä.

Ottelun ensimmäinen erä oli kaikista tiukin erä, jossa thaimaalainen varoittelikin vaarallisilla yläpotkuillaan. Onneksi Rikulla oli suojaus kohdallaan, niin ei päässyt tapahtumaan työtapaturmaa. Toisen erän alkumetreillä Riku sai tarkasti ajoitetun kyynärpäälyönnin läpi murtaen vastustajan nenän. Vastustaja mureni myös henkisesti toisen erän aikana, sillä Riku vain lisäsi höyryä koneeseen. Thaimaalainen väsähti Rikun vauhdissa, ja saikin huomautuksia passiivisuudesta. Toisen erän lopulla thaimaalaisen oli jopa käytettävä kikkakolmosta eli sylkeä hammassuojat saadakseen hengähdystauon. Viimeiseen erään Riku laittoi edelleen isompaa vaihdetta silmään, johon thaimaalainen Singhakaengkhor ei kyennyt juurikaan muuta kuin selviytyä erästä. Ottelu kesti täydet erät ja historiallinen voitto Max Muay Thai illassa suomalaisittain oli tosiasia. Hienoa työtä Riku ”Elbow” Mikkonen!

Mikkosen kisa- ja treenimatka Thaimaassa on lopuillaan. Riku sai reissun aikana kolme ammattilaisottelua, joista ensimmäinen oteltiin Hua Hinissa. Tuolloin brasilialainen vastustaja joutui keskeyttämään kyynärpäälyönnin seurauksena toisen erän jälkeen. Toinen ottelu käytiin tammikuussa Max Muay Thai stadionilla Pattayalla. Tuolloin kyynärpäätaistelun tiimellyksessä ottelu päättyi tasan, ja molemmille ottelijoille maksettiin ottelupalkkion lisäksi myös tikkibonusta.
Riku palaa takaisin Suomeen tällä viikolla kolmen kuukauden verran arvokasta kisa- ja treenikokemusta rikkaampana ja uudella lempinimellä varustettuna: Riku the ”Elbow” Mikkonen.

Kuva: Porvoo Thaiboxing Club Facebook

Ottelu on katsottavissa alla olevasta linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=E_I9AXNHXbU&feature=share