Suomen Muaythai – liitto ry

Tunnelmia SMTL:n kesäleiriltä 6.8.2016

Leiri2Suomen Muaythai liitto järjesti elokuun alussa kesäleirin, jonne olivat tervetulleita kaikki. Treenaajia saapuikin ympäri Suomen ja mukana harjoittelivat niin kansainvälisen tason ottelijat kuin harrastelijatkin. Yhteensä leirille osallistui lähes 40 lajin harrastajaa/kilpailijaa.

Leirin vetäjinä toimivat maailmanmestarit Mika Pietilä ja Petri Martinez sekä valmentaja Jarno Laitinen. Leirillä harjoiteltiin paljon pariharjoitteita, joissa edettiin tason mukaan kohti sparrinomaista harjoittelua.

Lajinomaisista tekniikoista käytiin läpi useita muunnelmia sekä keskityttiin erilaisten heittojen ja kyynärpää lyöntien hienouksiin. Leirin parasta antia olivat uudet ideat ja runsas positiivinen palaute, joka kantaa eteenpäin.

Seuraavasta leiristä tiedotetaan mahdollisimman pian.

Leiri1 Leirillä harjoiteltiin paljon paritekniikoita.

Kuvat: Mika Pietilä

SMTL:n kilpailu- ja harrastajavakuutus ja lisenssi kaudelle 1.9.2016-31.8.2017

Tulevan kauden 1.9.2016-31.8.2017  kilpailu- ja harrastajalisenssit ostetaan jatkossa samasta linkistä Suomen Potkunyrkkeilyliiton kanssa. Valitse ensin liitoksi Potkunyrkkeilyliitto ja sen jälkeen lajiksi thainyrkkeily. Alla erilaisten lisenssin hinnat, tuoteselosteet ja vakuutusehdot:

Lisenssi Kausi Hinta Vakuutus Tuoteseloste Vakuutusehdot
A-lisenssi, Thainyrkkeily 1.9.2016 – 31.8.2017 388,00 € Kyllä Tuoteseloste Vakuutusehdot
H-lisenssi, Thainyrkkeily 1.9.2016 – 31.8.2017 115,00 € Kyllä Tuoteseloste Vakuutusehdot
Vakuutukseton lisenssi, Thainyrkkeily 1.9.2016 – 31.8.2017 20,00 € Ei Tuoteseloste

Alla olevasta linkistä pääset verkkokauppaan lisenssiostoksille:
http://www.muaythai.fi/?page_id=21

 

 

             
 

 

 

 

Lahti Thaiboxing Clubin Sanni Nurminen matkaa nuorten MM-kilpailuihin

FINAL_TWC2016_Logo-e1467104006465-300x212

“Sport has the power to change the world. It has the power to inspire. It has the power to unite people in a way that little else does. It speaks to YOUTH in a language they understand.” – Nelson Mandela

Nelson Mandelan sanoma on voimakkaasti mukana lajin kattojärjestö IFMA:n toiminnassa. Urheilun avulla on mahdollista luoda parempaa maailmaa omalta osaltaan ja auttaa eri kulttuureita ymmärtämään paremmin toisiaan. Nuoret ovat avainasemassa tämän sanoman eteenpäin viemiseksi.

IFMA järjestää Thaimaan Bangkokissa 12. kerran nuorten omat MM-kilpailut, jotka kantavat nimeä  ”IFMA Youth World Championships”.  MM-kilpailujen lisäksi tapahtumassa järjestetään nuorille mm. työpajoja ja oheistoimintaa. IFMA:n kampanja naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi ”Women to End Violence against Women” on yksi tärkeistä sanomista, joista viestitään tapahtuman yhteydessä. Tämä kampanja toteutetaan yhteistyössä YK:n kanssa.

 

11935015_947497951956200_8475121636303598851_nSuomen ja Lahti Thaiboxing Clubin Sanni Nurminen (-51 kg) on saanut kutsun kilpailuihin, jotka käydään 27.8.2016-2.9.2016. Nurminen matkaa Bangkokin sykkeeseen jo tulevana torstaina valmentajansa Hannu Vappulan kanssa.

Vappulan mukaan Nurmisen valmistautuminen on sujunut hyvin. Kevään MM-kilpailuihin Ruotsiin rakennettu kunto on ollut hyvänä pohjana näihin kilpailuihin valmistautuessa. Vappula mainitsee, että ”sparrasimme yhteistyössä Venäjän maajoukkueen kanssa kuluneena viikonloppuna ja saimme Nurmiselle hyvää ja nopeatempoista sparria koko viikonvaihteen ajan”.

Suomen Muaythai liitto toivottaa Nurmiselle ja hänen valmentajalleen menestyksekästä ja antoisaa kilpailumatkaa!

 

 

Kuva: Sanni Nurminen voitti vuoden 2015 Royal Cup turnauksessa kultaa, kuva Mika Pietilä.

Jussi Santalahdelle WMC-liiton ammattilaisten Pohjoismaiden mestaruus!

Turussa lauantaina 13.8.2016 järjestetyssä Fight Promotion goes Ruissalo ulkoilmatapahtumassa kamppailtiin eri lajeissa 10 ottelun verran. Ilta huipentui ammattilaisten Pohjoismaiden mestaruusotteluun, jossa Suomen ja Turku Thaiboxing Clubin Jussi Santalahti kohtasi Sweden Top Teamia edustava Mehran Zanganan, joka on hallitseva Ruotsin mestari. Hänet on nähty myös Glory- ja edesmenneen Rumble Of The Kings -promootion kehissä. Ottelun kulusta lainaus Turku Thaiboxing Clubin sivuilta:

”Tasaisessa kamppailussa vaihdettiin kovia iskuja puolin ja toisin. Ottelussa nähtiin runsaasti räväkkää lähiottelua, jossa hyvässä iskussa oleva Santalahti käänsi tilanteita edukseen. Zangana haki muutamaankin otteeseen painavia yläpotkuja, jotka Jussi sai kuitenkin torjuttua sekä jatkettua tilanteita omilla iskuillaan. Lyöntipeliään parantanut Santalahti pohjusti hyökkäystilanteita lyöntisarjoilla, joista hän sai avattua paikkoja polvipotkuille sekä lähiottelulle. Peräänantamaton Jussi ei jättänyt tilanteita hyödyntämättä, vaan puski päättäväisesti eteenpäin. Viiden täyden erän jälkeen Jussin käsi nostettiin ylös voiton merkiksi ja Santalahti saavutti yhden uransa suurimmista voitoista!”

Illan thainyrkkeily ottelujen tulokset:
-79,4 kg Jussi Santalahti TTBC vs. Meran Zangana Ruotsi 2 – 0
-83,9 kg Jussi Pirttikangas Kemi vs. Miro Koliseva RNC KO2
-71 kg vs. Marttin Kivisaar NuTBC vs. Endika Garmendia Vidal LTBC 3 – 0
-60 kg Minh Le JMT vs. Riku Mikkonen PoTBC 0-3
-60 kg Pia Heikkilä TGT vs. Jenny Myllykoski RNC 0-3
-57 kg Sari Levänen NuTBC vs. Petra Pirttimäki JTBC 1- 2

Kuvassa maailmanmestari Harri Nieminen, tuore ammattilaisten Pohjoismaiden mestari Jussi Santalahti sekä Turku Thaiboxing Clubilla toimiva valmentaja Jani Lehtonen. Kuva: ttbc.fi.

 

Syksyn 2016 kilpailukalenteri

Tulevan syksyn aikana on mahdollista otella kuukausittain eri puolilla Suomea. Myös Suomen maajoukkueella on tiedossa turnaukset Kroatiassa ja Venäjällä.

Salikilpailuissa voi otella niin aloittelijoille suunnattuja tekniikkaotteluja kuin kokeneemmille ottelijoillekin suunnattuja kansallisia ja kansainvälisiä otteluja. Myös lasten D-säännöillä pääsee ottelemaan.

Tekniikka ottelut otellaan 3 x 2 minuutin pituisina ja otteluvarustuksina ovat rintapanssari, kypärä, kyynärpääsuojat, alasuojat, jalkasuojat sekä kaikissa ottelusarjoissa 14 oz nyrkkeilyhanskat. Valmentajat vastaavat siitä, että laittavat tekniikka otteluihin vain aloittelevia ottelijoita. Näissä otteluissa tyrmääminen on kielletty ja otteluissa painotetaan voiman sijasta teknistä osaamista. Tekniikka otteluissa on usein mukana myös uusia ja aloittelevia tuomareita, jotka harjoittelevan tuomaritehtävissä toimimista.

Kaikki muut ottelut otellaan 3 x 3 minuutin pituisina ja otteluvarustuksina ovat kypärä, 10 oz nyrkkeilyhanskat, kyynärpääsuojat ja säärisukat. Järjestävän seuran kanssa voi sopia mahdollisista kansainvälisistä otteluista kyseisissä salikilpailuissa, jos ulkomailta on kilpailuihin tulossa ottelijoita.

Mikael Syrjä HTBC vs Abdi Dynamite CAF, kehätuomarina Tommi Pitkälä

Mikael Syrjä HTBC vs Abdi Dynamite CAF, kehätuomarina Tommi Pitkälä

3.9 HTBC, Helsinki
24.9 TTBC, Turku
15.10 Jyväskylä
22.-29.10 EM-kisat Kroatia
5.11 RNC, Hyvinkää
13.-20.11 World Cup Venäjä
26.11 Karkkilan Sisu
10.12 Chitalada, Tampere

Salikilpailuihin ilmoittaudutaan kilpailukohtaisesti liiton keskustelufoorumilla ja kilpailut ovat avoimia kaikille jäsenseurojen ottelijoille. Salikilpailuihin osallistuvilla ottelijoilla tulee olla voimassa oleva vakuutus, joka kattaa thainyrkkeilyssä ottelemisen. Salikilpailujen osallistumismaksu on 10 € / ottelija, alle 15-vuotiailla osallistumismaksua ei ole. Maksu suoritetaan paikan päällä punnitusten yhteydessä.

Alla olevasta linkistä pääset SMTL:n keskustelufoorumille:
http://www.muaythai.fi/keskustelu/viewforum.php?f=8&sid=15c448fd5a3ed688fba8d894d69f295d

Suomen Muaythai liitto toivottaa kaikki tervetulleiksi salikilpailuihin!

Suomen joukkue Euroopan mestaruuskilpailuihin Kroatiaan

Tänä vuonna EM-kilpailut järjestetään Kroatian Splitissä 22.-29.10.2016. Suomi lähettää kilpailuihin seuraavat ottelijat:

Naiset:
-45 kg Satu Mykkänen, Helsinki Thaiboxing Club
-48 kg Tessa Kakkonen, Lahti Thaiboxing Club
-51 kg Mirka Salonen, Turku Thaiboxing Club
-54 kg Siiri Tura, Helsinki Thaiboxing Club
-57 kg Riina Sipovaara, Helsinki Thaiboxing Club
-60 kg Gia Winberg, Espoon Kehähait
-67 kg Riikka Järvenpää, Combat Academy of Finland

Miehet:
-71 kg Teemu Hellevaara, Chitalada Finland
-81 kg Jussi Santalahti, Turku Thaiboxing Club

Joukkueeseen saattaa tulla vielä päivityksiä. Myös huoltajat ja tuomarit ilmoitetaan myöhemmin.

MM-2016_kariKilpailujen esittelyvideo:
https://www.youtube.com/watch?v=w0geJB7VATA

Facebook sivut:
https://www.facebook.com/muaythaiec2016/

Kuva: Mika Pietilä

 

Suomen Muaythai -liiton kesäleiri 6.8.2016

Leiri 2016Paikka: Helsinki Thaiboxing Club, Suvilahdenkatu 10, Helsinki la 6.8.2016 klo 12.00.-17.00

Ohjaajat: Maailmanmestarit Petri Martinez ja Mika Pietilä sekä Suomen Muaythai -liiton valmennus team

 

 

Leiri on avoin kaikille thainyrkkeilystä kiinnostuneille. Lisäksi leiri toimii Euroopanmestaruuskisoihin pyrkiville näytönpaikkana kisakunnostaan.

Hinta:

SMTL:n jäsenseurojen jäsenille: 15 € ja liiton ulkopuolisille: 30 €

 

Ilmoittautumiset:
Laita sähköposti: petri.martinez@metropolia.fi ja ilmoita laskutusosoitteesi: katru.perkkio@gmail.com

Jussi Santalahti ottelee ammattilaisten Pohjoismaiden mestaruudesta

Kuva: Joonas Mäkivirta

Kuva: Joonas Mäkivirta

Turku Thaiboxing Clubin Jussi Santalahden kesä huipentuu elokuun 13. päivä ammattilaisten Pohjoismaiden mestaruusotteluun, joka käydään Fight Promotion Showdown Goes Ruissalo -tapahtumassa. Vastaansa hän saa Sweden Top Teamia edustavan Meran Zanganan. Ottelu otellaan WMC-liiton alaisuudessa sarjassa -79,4 kg.

Santalahti on vuoden 2015 Royal World Cup-turnauksen pronssimitalisti sekä moninkertainen Suomen mestari. Toukokuussa Santalahti otteli Ruotsissa järjestetyissä thainyrkkeilyn MM-kilpailuissa ja kohtasi ensimmäisellä kierroksellaan moninkertaisen maailmanmestarin ja sarjansa mestarin Valko-Venäjän Dmitry Valentinin.

Zanganalta löytyy meriiteistä Ruotsin mestaruus thai- ja potkunyrkkeilyssä sekä WKN-liiton Pohjoismaiden mestaruus.

Tapahtuman Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/events/576921032468338/permalink/609594505867657/ 

WMC-liiton sivut:
http://www.wmcmuaythai.org/

Finaalipäivä ja Suomeen Maailmanmestaruus

MM1 Tessa KakkonenPitkä MM-turnaus on saatu päätökseen ja Suomi saavutti kilpailuissa peräti seitsemän mitalia. Kirkkaimpana saavutuksena on Tessa Kakkosen Maailmanmestaruus naisten -48 kg:n sarjassa.

Jo pukuhuoneessa oli täysin selvää, että Kakkosen voittaakseen vastustajan pitäisi ylittää itsensä ja vielä vähän enemmänkin. Niin itsevarma ja taistelutahtoinen ottelija nähtiin pukuhuoneessa. Kehässä nähtiin monipuolista tekemistä, joista etenkin kaksi ensimmäistä erää olivat lähes hurmosmaista ottelemista Kakkoselta. Turnauksen aikana Kakkonen antoi vastustajalleen vain yhden ainoan erän, joten saavutus sekin, kun hän otteli kuitenkin neljä kierrosta. Matkalla Maailmanmestaruuteen kaatui moni kova tekijä, joista kirkkaimpana thaimaalainen hallitseva ja moninkertainen maailmanmestari.

 

 

MitalistitJuniorit:
-51 kg Sanni Nurminen, pronssia

Naiset:
-57 kg Essi Riihimäki, pronssia
–67 kg Riikka Järvenpää, pronssia

Miehet A-sarja
-67 kg Pok Jääskeläinen, pronssia
-86 kg Daniel Forsberg, pronssia

Miehet B-sarja
-91 kg Aki Kulmala, hopeaa

Finaalipäivänä suomalaisväriä nähtiin myös tuomaripuolella, kun Katarina Perkkiö oli mukana läpi finaalipäivän sekä naisten että miesten otteluissa. Finaalipäivän jälkeen suomalaistuomari sai lukuisia kiitoksia hyvästä työstä muilta tuomarikollegoilta sekä thaimaalaisilta kutsun samantien tuomaroimaan Bangkokiin.

Kilpailujen aikana maajoukkue hitsautui tiiviiksi ryhmäksi ja oppi hienosti puhaltamaan yhteen hiileen. Vaikka päivät venyivät pitkiksi ja toisinaan raskaiksikin, kaikki olivat hienosti sitoutuneet yhteisen tavoitteen eteen. Kilpailujen aikana harjoiteltiin yhdessä, vietettiin kisakylä elämää sekä otteluihin valmistautuvia ottelijoita tuettiin yhdessä ja kisapaikalle saavuttiin kannustamaan omiaan. Koko pitkää rupeamaa sävytti hurtti huumori, joka osaltaan nosti joukkuehenkeä ja auttoi jaksamaan tiukoissakin paikoissa. Sarjojensa mestarit ovat lajinsa ehdotonta eliittiä ja huippu-urheilijoita, jotka ansaitsivat paikkansa. Kilpailuista Suomen maajoukkue sai paljon mukaansa ideoita ja ajatuksia siihen, miten huippu olisi mahdollista tulevinakin vuosina saavuttaa.  Meillä on yksittäisiä huippuottelijoita, joiden tieto ja taito rantautetan laajemmin muun joukkueen ja koko Suomen lajikehityksen käyttöön. Kilpailujen aikana kansainvälinen yhteistyö ja moniammatillinen verkostoituminen sekä uusien ystävyyssuhteiden solminen syvensi jo ennestään tiiviin Muaythai Family sidettä. IFMA:n slogan ”One World One Muaythai” on kilpailujen parasta ja rikkainta antia.

Kilpailujen aikana huoltajat ja osa ottelijoista osallistuivat IFMA World Championship May 2016 Third and final day of the Sports Conference seminaariin, josta jäi paljon kotiintuomisina uusia ideoita. Ohessa Sport Is Your Gang Mexico video seminaarista: https://www.youtube.com/watch?v=A_KImMyOx_8.

Alla olevista linkeistä vielä kisojen avajaisista ja tulevista EM-kilpailuista videoita:

Avajaisten Highlight:
https://www.youtube.com/watch?v=DutL2WdiBvc

We are muaythai:
https://www.youtube.com/watch?v=eL7B2fYjylU

IFMA European Champioship 2016, Kroatia promo video:
https://www.youtube.com/watch?v=w0geJB7VATA

Yhdeksäs kilpailupäivä

Suomalaisista nähtiin tänään kehässä B-sarjassa miesten -91 kg:n sarjassa otteleva Aki Kulmala. Hän sai vastaansa algerialaisen Issa Baan. Ensimmäinen erä lähti vahdikkaasti käyntiin koukku koukusta alapotku alapotkusta. Kulmala sai muutamia hyvältä näyttäviä kyynärpää osumia läpi, mutta viimeinen silaus jäi niistä puuttumaan. Erä selvästi suomalaiskulmaan. Toiseen erään lähdettiin samalla ryminällä, mihin edellisessä erässä jäätiin, tosin alapotkut vaihtuivat yläpotkuihin. Toisen erän alussa nähtiin ensin suomalaisen lyöntimyllytys yläpotkun kera, johon algerialainen vastasi samalla kombinaatiolla. Yläpotku osui niin painavasti, että suomalainen joutui hakemaan vauhtia uudelleen lattian kautta. Kehätuomari päätti keskeyttää ottelun.

Tessa MM finaaliinHuomenna otellaan finaalit, joissa nähdään yksi suomalainen ottelija naisten -48 kg:n sarjassa. Tessa Kakkonen kohtaa neljännellä ja viimeisellä kierroksellaan kanadalaisen väkivahvan Maggie Tuckerin. Luvassa on kahden vahvan ja tulisen taistelijan koitos, jonka lopputulos selviää vasta, kun eräkello kilahtaa viimeisen kerran kolmannen erän jälkeen.

Finaalit alkavat klo 12.30 Suomen aikaa ja ovat nähtävillä livestream lähetyksenä alla olevasta linkistä: https://muaythaiwc.solidtango.com/