Suomen Muaythai – liitto ry

Suomen joukkue haastoi maailman kirkkaimpia tähtiä

Viidennen ottelupäivän kisaraportit:

-51 kg Mirka Salonen vs Johanna Rydberg, Ruotsi

Ensimmäinen erä meni suomalaisen määrätessä selkeästi tahtia. Salone nhaki vahvoja vartalopotkuja, liikkui hyvin ja haastoi ruotsalaisen ennakkoluulottomasti lähiottelussa. Toisessa erässä ruotsitar pääsi kuitenkin rytmiin mukaan ja vei erän  haltuunsa viemällä Saloselta niukasti tilan pois. Kolmannessa erässä Salonen ei enää pystynyt vastaamaan voitontahtoisesti otellutta ruotsalaista vastaan. Kokonaisuutena Saloselta loistava suoritus kisojen ensikertalaisena ja tämän päivän vastustaja on yksi sarjansa ennakkosuosikeista ja ruotsalaisen median kuumimpia nimiä tällä hetkellä.

-57 kg Essi Riihimäki vs Luna Tobin, Peru

Suomen joukkueen hyvä vire kulminoitui, kun Riihimäki valmistautui otteluunsa. Lämmittelyssä nähtiin rento, hyväntuulinen ja mikä tärkeintä palavan taistelutahdon omaava ottelija.  Riihimäki aloitti heti eräkellon soidessa ottelun vahdikkaasti ja pakotti perulaisen ottamaan taka-askelia vieden samalla nimiinsä kaikki jälkitilanteet. Kaikki kolme erää menivät selvästi suomalaisen nimiin, mutta perulaisen taistelutahto ja periksiantomattomuus tekivät ottelusta viihdyttävän ja jännittävän loppuun saakka. Seuraavaksi Riihimäki kohtaa vastustajan Ruotsista.

-67 kg Riikka Järvenpää vs Jennifer Colomb, Ranska

Järvenpää on oppikouluesimerkki siitä, miten sovittua ottelutaktiikkaa noudatetaan. Tämän kruunasi vielä Järvenpään kyky mukautua ottelun tahtiin mukaan niin, että oma luovuus pääsi esiin yhdessä ottelutaktiikan kanssa. Ensimmäisessä erässä ranskattarelle laskettiin kerran lukua, eikä hän tämän jälkeen enää päässyt ottelun rytmiin mukaan missään vaiheessa. Järvenpää vei nimiinsä kaikki kolme erää ja kohtaa seuraavaksi turkkilaisen.

-71 kg Teemu Hellevaara vs Andrei Kulebin, Valko-Venäjä

Hellevaara kohtasi yhden uransa kovimmista vastustajista, kun vastaan asettui moninkertainen maailmanmestari ja yksi kilpailujen seuratuimmista ottelijoista Valko-Venäjän Andrei Kulebin. Hellevaara lähti ennakkoluulottomati haastamaan mestaria yrittäen pitää ottelun omalla otteluetäisyydellään ja sai vietyä muutamia tilanteita nimiinsä läpi ottelun. Mestarin kokemus ja pelisilmä riittivät kuitenkin tällä kertaa selviin erävoittoihin. Hellevaaran leijonansydän sykki viimeiseen sekuntiin saakka ja kokonaisuutena ottelu oli häneltä hieno suoritus, vaikka tappio tällä kertaa tulikin.

-81 kg Jussi Santalahti vs Dzmitry Valent, Valko-Venäjä

Santalahti sai vastaansa hallitsevan maailmanmestarin kivikovan Dzmitry Valentinin. Santalahti lähti tuttuun tapaansa hakemaan iskujenvaihtoa ja pyrki lähiotteluun, joka on hänen vahvuutensa. Taitava Valentin pystyi rikkomaan Santalahden taktiikan ja tyylin ja vei ottelun haluamalleen omalle vahvuusalueelleen. Valentinin monipuolinen ja liikkuva ottelutyyli oli tällä kertaa Santalahdelle liian iso pala purtavaksi, eikä hän päässyt missään vaiheessa hydyntämään omia vahvuuksiaan. Ottelun positiivisinta antia oli se, että Santalahti sai luotua muutamia hyviä tilanteita, joilla olisi voinut käntää ottelun itselleen. Harmillisesti tällä kertaa nämä tilanteet jäivät hyödyntämättä.

Suomalaisottelijoilla välipäivä MM-kilpailuissa

maajoukkueNeljäntenä kilpailupäivänä suomalaisilla oli välipäivä. Kilpailuissa oteltiin vain miesten B-sarjan otteluja ja suomalaisottelijoiden sarjoja ei ollut mukana.

Harjoittelun ja lihashuollon lisäksi maajoukkueella oli vapaata yhdessäoloa minigolf turnauksen merkeissä. Tiukan kilpailun voitti ylivoimaisesti Jussi Pirttikangas. Illalla joukkue kannusti kisakatsomossa Suomen Leijonia jääkiekon MM-finaalissa.

Ennen ottelujen alkua kisapaikalla oli Euroopan ja Pan-Amerikan seminaarit.

Huomenna kehässä iskevät seuraavat ottelijat. Ottelut alkavat klo 16.00 Suomen aikaa ja livestream on saatavana alla olevasta linkistä:
https://muaythaiwc.solidtango.com/

-51 kg Mirka Salonen vs Johanna Rydberg, Ruotsi
-57 kg Essi Riihimäki vs Luna Tobin, Peru
-67 kg Riikka Järvenpää vs Jennifer Colomb, Ranska
-71 kg Teemu Hellevaara vs Andrei Kulebin, Valko-Venäjä
-81 kg Jussi Santalahti vs Dzmitry Valent, Valko-Venäjä

Neljäs kilpailupäivä oli tuomareille täysi työpäivä ja otteluita tuomaroitiin kahdessa kehässä aikaisempien päivien tapaan. Alla olevassa kuvassa kilpailujen koko tuomaristo.

IFMA:n tuomaristo MM-kilpailuissa

 

 

Voitokas kolmas kisapäivä

Kuva: Ukraina Team

Kuva: Ukraina Team

Suomen Mirka Salonen kohtasi tänään ukrainalaisen Anastasiia Kulinichin naisten -51 kg:n sarjassa. Etukäteen taktiikkana oli hakea vastustajan suojauksesta aukkoja hyvällä liikkeellä ja iskeä heti vastaisku, kun paikka aukeaisi. Kun tämä ei toiminutkaan halutulla tavalla, Salonen pystyi muuttamaan kesken erän ottelutaktiikkaa ja ryhtyi ottamaan aloitteet itselleen. Ukrainalainen ei pysynyt mukana Salosen vahvassa lähiottelussa , eikä pystynyt haastamaan suomalaista myöskään liikkeellä.

Toiseen erään ukrainalainen lähti takaa-ajoasemasta haastamaan suomalaista vielä vahvemmin, mutta arvokisojen ensikertalainen ei tästä hätkähtänyt, vaan otteli taktisesti ja teknisesti yhden parhaista otteluistaan juuri oikealla hetkellä. Selkeä 3-0 voitto Suomeen. Seuraavaksi Salonen kohtaa Ruotsin Johanna Rydbergin.

Muu maajoukkue piti tänään lihashuoltopäivän, joka piti sisällään huoltavaa harjoittelua, hierontaa ja kiropraktikolla käyntejä. Huoltajat Mika Pietilä, Petri Martinez, Jarno Laitinen ja Hannu Vappula olivat mukana work shopissa, jossa kehitettiin erityisesti pohjoismaista yhteistyötä, keskusteltiin eettisistä asioista, tasa-arvokysymyksistä sekä pohdittiin, miten jäsenseurojen yhteistyötä voitaisiin kehittää.

Tuomari Katarina Perkkiö osallistui aamun punnitusten lisäksi tuomarikurssille, sekä pääsi illan otteluissa tuomaroimaan myös A-sarjan miesten otteluja entisten tuomarointien lisäksi.

Suomalaisten otteet ovat saaneet huomiota myös kattojärjstö IFMA:n sivuilla:
http://www.ifmamuaythai.org/2016/05/world-muaythai-championships-day-one-results/

 

Toinen kilpailupäivä suomalaisittain

TimoSuomen Timo Venäläinen kohtasi tänään miesten B-sarjan -60 kiloisissa mexicolaisen Olea ”El Gallo” Gustavon. Ottelu lähti suomalaisittain tarkkailevalla taktiikalla meksikolaisen pitäessä aloitteet itsellään. Erän loppua kohden Venäläinen pääsi paremmin rytmiin mukaan, mutta ensimmäinen erä meni vastustajan nimiin. Tappiollinen ensimmäinen erä pakotti Venäläisen lähtemään toiseen erään paremmalla rytmillä mukaan, mutta meksikolainen kuittasi hyvin ajoitetulla yläpotkulla vastaiskun ja ottelu päättyi suomalaisten harmiksi siihen.

Illan viimeisessä ottelussa Suomen Jussi Pirttikangas kohtasi virolaisen Pavel Karijukin miesten B-sarjan -81 kiloisissa. Ensimmäinen erä meni selkeästi suomalaisen nimiin Pirttikankaan vahvojen vartalopotkujen ansiosta. Toinen erä oli tasainen, mutta virolainen onnistui aivan erän loppumetreillä osumaan luvunlaskun arvoisella osumalla. Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa, jonka virolainen aloitti aktiivisilla lyöntikombinaatioilla suomalaisen keskittyessä lähinnä suojaukseen. Ottelu keskeytettiin kehätuomarin päätöksellä.

Huomenna kehään nousee Mirka Salonen, joka kohtaa ukrainalaisen Anastasiia Kulinichin naisten -51 kg:n sarjassa.

MikaTappioista huolimatta joukkueen hyvä vire jatkuu. Koko maajoukkue oli mukana päivän kannustusjoukoissa ja sekä aamun että illan treeneissä on nähty nälkäisiä ottelijoita, jotka selvästi odottavat kehään pääsyään. Tuomari Katarina Perkkiö jatkoi tuomarointeja varmalla otteella ja oli tuttuun tapaan myös miesten otteluissa kehätuomarina.

Kuvassa maailmanmestari kilpailuissa huoltajana toimiva Mika Pietilä iloitsee joukkueen uusista ID-korteista.

Suomalaisilla onnistunut MM-kilpailujen avaus

Kakkonen
Suomen Tessa Kakkosella oli kunnia olla ottelemassa kilpailujen avausottelussa. Vastassa oli vielä kotikentällään taisteleva ruotsitar, jonka taktiikka oli yksinkertainen. Kotikehän yleisön mylviessä suomalainen oli tarkoitus laittaa katsomon puolelle. MM-mitalisti ja Euroopan mestari Kakkonen oli tästä suunnitelmasta eri mieltä ja vei kaikki erät nimiinsä vahvoilla vastaiskuillaan sekä oikein ajoitetulla liikkeellään.

Seuraavaksi Kakkonen kohtaa moninkertaisen maailmanmestarin thaimaalaisen Rattanaphon Sanphanin. Voidaan jopa sanoa, että kilpailujen kaksi ennakkosuosikkia kohtaavat toisensa jo välierissä.

 

PäivHellevaaraän hyvä vire jatkui , kun seuraavaksi kehässä nähtiin leijonasydämen lailla taisteleva Teemu Hellevaara. Etukäteen tiedossa oli, että Kazakstanin joukkue on vahva ja täynnä kovaiskuisia ottelijoita. Tämä tieto ikään kuin sytytti Hellevaaran ja kehässä nähtiinkin taktisesti erittäin viisaasti oteltu ottelu. Hellevaara ei lähtenyt mukaan vastustajan rytmiin, vaan piti omansa läpi ottelun ja juuri tämä saattoikin olla yksi voiton avainmista.

Seuraavaksi Hellevaara kohtaa moninkertaisen maailmanmestarin Valko-Venäjän Andrei Kulebinin.

 

 

 

Voittojen myötä Suomen joukkue sai mainion alun MM-turnaukseen. Päivän muihin aktiviteetteihin sisältyi Radio Sisun haastattelu, jossa haastateltavina olivat mm. Team Manageri Petri Martinez sekä ottelija Kari Viinikainen. Ottelijat, jotka eivät tänään otelleet, harjoittelivat yhdessä seuraavia otteluja silmällä pitäen. Tuomari Katarina Perkkiö aloitti tehtävänsä päivän toisesta ottelusta alkaen ja poistui paikalta vasta, kun viimeinenkin  ottelu oli saatu päätökseen.

Huomenna kehässä otellaan miesten B-sarjan otteluja. Suomalaisista nähdään -60 Kg:n sarjassa Timo Venäläinen, joka saa vastaansa Mexicon ja -81 kg:n sarjassa otteleva Jussi Pirttikangas, joka vastaansa ottelijan Virosta. Ottelut alkavat Ruotsin aikaa kello 15.00.

Kisatunnelmia ja ensimmäiset ottelut

MM 2016 logo

Suomen joukkue saapui kisapaikalle tiistain aikana. Keskiviikkona oli ensimmäinen punnituspäivä lääkärintarkastuksineen ja iltapäivällä suoritettiin otteluarvonnat. Suomen joukkue selvitti punnitukset nopeasti ja kaikki olivat painoissa ajallaan. Illalla joukkue treenasi arvontojen tuloksia odotellessa.

Keskiviikkona illalla oli kilpailujen avajaisseremonia, joissa Suomen tuomariedustaja Katarina Perkkiö sai kunnian olla lukemassa kilpailujen tuomarivala kaikkien tuomareiden puolesta.

Kilpailujen järjestäjä on luonut kisapaikalle erinomaiset harjoittelupuitteet ja ottelupaikka sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä suomalaisten hotellilta. Ottelijoilla, huoltajilla ja tuomareilla on käytettävissään koko kilpailujen ajan 15 kiropraktikkoa FICS:n organisoimana.

 

Kinnarps Arena
Suomalaisten ottelut käynnistyvät tänään,kun Tessa Kakkonen kohtaa Ruotsin Sandra Godvikin naisten -48 kg:n sarjassa sekä Teemu Hellevaara kohtaa Kazakstanin Rustem Akzhanovin miesten -71 kg:n sarjassa.

Kisojen maksullinen livestream on saatavilla alla olevasta linkistä:
https://muaythaiwc.solidtango.com/

 

MM-kilpailut käynnistyvät muutaman päivän kuluttua

MM 2016 logo

Suomen maajoukkueen kevään kohokohta on enää neljän päivän päässä, kun lajin MM-kilpailut käynnistyvät Ruotsin Jönköpingissä.

Keskiviikkona 18.5 on ensimmäinen virallinen punnistuspäivä. Ottelijat arvotaan sarjoittain omiin lohkoihinsa ja samalla selviää ensimmäisen kierroksen otteluparit. Tämän jälkeen ottelijat käyvät punnituksissa jokaisena ottelupäivänään.

Jokainen ottelu on äärimmäisen tärkeä, sillä vain voittaja jatkaa ja hävinneen ottelijan kilpailut päättyvät siihen. Mitään keräilyeriä ei ole. Jokaisessa sarjassa otellaan niin monta kierrosta, että jäljellä on vain kaksi ottelijaa. Nämä kaksi muodostavat finaaliparin ja he taistelevat sarjansa kirkkaimmista mitalisijoista. Finaalit otellaan 28.5.

Aikuisten ottelut ovat naisilla ja miehillä pituudeltaan 3 x 3 minuuttia. Junioreidet ottelut ovat 3 x 2 minuutin pituisia. Lisäksi kilpailuissa otellaan lasten säännöillä, joissa erien pituudet jakautuvat iän perusteella.

Suomen joukkueen Mikael Syrjä ja Siiri Tura joutuvat vetäytymään kilpailuista loukkaantumisten vuoksi.

Suomen joukkue sarjoittain:

A-sarja naiset:
-45 kg Pia Urpulahti, Helsinki Thaiboxing Club
-48 kg Tessa Kakkonen, Lahti Thaiboxing Club
-51 kg Mirka Salonen, Turku Thaiboxing Club
-57 kg Essi Riihimäki, Helsinki Thaiboxing Club
-67 kg Riikka Järvenpää, Combat Academy of Finland

Juniorit, tytöt:
-51 kg Sanni Nurminen, Lahti Thaiboxing Club

A-sarja miehet:
-63,5 kg Kari Viinikainen, Porvoo Thaiboxing Club
-67 kg Pok Jääskeläinen, Combat Academy of Finland
-71 kg Teemu Hellevaara, Chitalada Finland
-81 kg Jussi Santalahti, Turku Thaiboxing Club
-86 kg Daniel Forsberg, Turku Muay Thai
-91 kg Miika Kinnunen, Lahti Thaiboxing Club

B-sarja miehet:
-60 kg Timo Venäläinen, Lahti Thaiboxing Club
-81 kg Jussi Pirttikangas, Kemi Thaiboxing Club
-91 kg Aki Kulmala, Helsinki Thaiboxing Club

Huoltajat:
Jarno Laitinen
Petri Martinez
Mika Pietilä
Timo Viinikainen
Hannu Vappula

Tuomari:
Katarina Perkkiö

Suomen Muaythai liitto toivottaa maajoukkuelle huoltajineen ja tuomareineen antoisaa kilpailumatkaa!

Kevätkokouksen satoa


Lauantaina 7.5.2016 pidettiin SMTL:n kevätkokous Valo-talon tiloissa Radiokadulla.

Kokoukseen osallistuivat:

  • Antti Naakka, Helsinki Thaiboxing Club, puheenjohtaja
  • Katarina Perkkiö, Helsinki Thaiboxing Club, sihteeri
  • Arto Vuoma, Oulun Kamppailuklubi
  • Fatimah Al-Zeiadi, Lempäälän Thaiboxing Club
  • Asad Al-Zeiadi, Lempäälän Thaiboxing Club
  • Viktor Rantala, GB Gym
  • Tommi Räsänen, Turku Thaiboxing Club
  • Petri Martinez, Helsinki Thaiboxing Club
  • Mika Pietilä, Porvoo Thaiboxing Club
  • Marko Säkkinen, Nummela Thaiboxing Club

Kokouksessa hyväksyttiin SMTL:n toimintakertomus, tilinpäätös, toiminnantarkastajan lausunto ja vahvistettiin tilinpäätös. Kokous päätti vastuuvapaiden myöntämisestä liittojohtokunnalle.

Kokouksessa käsiteltiin lajin kattojärjestö IFMA:lta tullut palaute koskien SM-kilpailujen otteluvarustusta. IFMA:n sääntöjen mukaan ottelijoilla tulee olla sininen ja punainen ottelupaita virallisissa SM-kilpailuissa sekä miehillä ei saisi olla partaa.

Päätettiin, että vuoden 2017 SM-kilpailuissa ottelijoilla on sininen/punainen ottelupaita ja miehillä ei saa enää olla partaa. Päätettiin myös, että kaikissa SMTL:n alaisissa kilpailuissa irtoripsien käyttö on kielletty turvallisuussyistä.

Päätettiin myös, että jatkossa SM-kilpailuissa pitää olla joko liiton vakuutus tai vakuutus, joka kattaa thainyrkkeilyssä ottelemisen. Ottelija ja hänen edustamansa seura ovat vastuussa, että vakuutusasia on kunnossa ennen SM-kilpailuja ja heidän pitää pystyä se kirjallisesti osoittamaan.

Kokouksessa keskusteltiin ja esitettiin näkökulmia harrastajalisenssi asiaan vilkkaasti, mutta ratkaisua ja konkreettisia toimenpiteitä tekijöineen ei esitetty.

 

Salikisat Helsinki Thaiboxing Clubilla Helsingissä

HTBC salikisat
Helsinki Thaiboxing Clubin isännöimissä salikilpailuissa lauantaina 7.5.2016 oli osallistujia taas tuttuun tapaan useista seuroista ympäri Suomea. Pohjoisimmat ottelijat tulivat Oulusta ja naapurimaa Virostakin oli saapunut muutaman ottelijan ryhmä.

 

TULOKSET:

D-junnu 2 x 2 min
1) -48 kg Nuutti Mäkinen, TTBC (12 v) – Eemil Kangastie CHI (13v) Ratkaisematon
2) -54 kg Heikki Kallio (13v) Oliver Vinni CAF (14v) 0-3

3 x 3 min
3) -67 kg Raul Esko Viims Tigers – Jani Mäenpää HTBC 0-3
4) -64 kg Romet Esko Viims Tigers – Lasse Järvinen HTBC 0-3
5) -71kg Mika Kontiola EKH – Mohammed- Naim Heidari OKK 3- 0
6) -81 kg, Jesse Teelahti KTBC –Jere Kujala CAF 1-2
7) -81 kg Jesse Liljeberg KTBC – Maikel Astur, Viims Tigers 3-0

3 x 2 min
8 ) -54 kg Jutta Salonen TTBC – Elsa Pippuri LTBC 0-3
9 ) -67 kg, Juho Karjalainen KTBC – Cemal Kalkan HTBC  3-0
10)-63,5kg Jenni Kivioja Sisu Gym – Laura Salmensuu HTBC 3 – 0
11) +91kg Eetu Kuhlman Sisu Gym – Jami Hakanen HTBC 3- 0
12) -81kg Aleksi Manner GB-Gym – Ville Koskela CHI 0-3
13) -63.5kg Sari Kärki EKH – Laura Säisänen Sisu Gym 3-0
14) -75 kg Henri Huttunen OKK – Robin Ingves HTBC 0-3
15) -71 kg Oskari Mela (16 v) TTBC – Kalle Kallio HTBC 3-0
16) -67 kg Hamid Qorbani CHI (17v) – Arttu Ihatsu HTBC (Junnu 16 v) 1-2
17) -75kg Nico Holopainen TKC Kouvola – Daniel Fernandez HTBC 3-0
18) – 54 kg Veronica Jalander CAF – Elsa Pippuri LTBC 0-3
19) +91kg Jani Kokko RNC – Martin Siiman HTBC 1-2
20) -63,5 Aura Vähäkallio HTBC – Henriika Salmi CAF 0-3
21) -71 kg Niko Korventaus CAF – Joni Salo LTBC 2-1

Suomen joukkue valmiina MM-kilpailuihin

Kuva: Areta Santos

Kuva: Areta Santos

Vuoden 2016 MM-kilpailut ovat tänä vuonna naapurimaassa Ruotsissa Jönköpingissä 19.5-29.5.2016.

Kilpailut järjestetään historiansa ensimmäistä kertaa pohjoismaissa, joten suomalaisetkin pääsevät kisaamaan ilman pitkää matkustamista ja aikaeroa.

Suomen lisäksi isäntämaa Ruotsilla on koossa iso ja iskukykyinen joukkue. Myös muista lähialueen naaapumaista on odotettavissa paljon osallistujia.

Kilpailujen etenemistä ja tuloksia päivitetään näille sivuille, kannattaa seurata myös liiton Facebook-sivuja.

Suomen joukkue sarjoittain:

A-sarja naiset:
-45 kg Pia Urpulahti, Helsinki Thaiboxing Club
-48 kg Tessa Kakkonen, Lahti Thaiboxing Club
-51 kg Mirka Salonen, Turku Thaiboxing Club
-54 kg Siiri Tura, Helsinki Thaiboxing Club
-57 kg Essi Riihimäki, Helsinki Thaiboxing Club
-67 kg Riikka Järvenpää, Combat Academy of Finland

Juniorit, tytöt:
-51 kg Sanni Nurminen, Lahti Thaiboxing Club

A-sarja miehet:
-63,5 kg Kari Viinikainen, Porvoo Thaiboxing Club
-67 kg Pok Jääskeläinen, Combat Academy of Finland
-71 kg Teemu Hellevaara, Chitalada Finland
-81 kg Jussi Santalahti, Turku Thaiboxing Club
-86 kg Daniel Forsberg, Turku Muay Thai
-91 kg Miika Kinnunen, Lahti Thaiboxing Club

B-sarja miehet:
-57 kg Mikael Syrjä, Helsinki Thaiboxing Club
-60 kg Timo Venäläinen, Lahti Thaiboxing Club
-81 kg Jussi Pirttikangas, Kemi Thaiboxing Club
-91 kg Aki Kulmala, Helsinki Thaiboxing Club

Huoltajat:
Jarno Laitinen
Petri Martinez
Mika Pietilä
Timo Viinikainen
Hannu Vappula

Tuomari:
Katarina Perkkiö


MM-kilpailujen traileri:
https://www.facebook.com/ifmamuaythai/videos/334339880023433/?fref=nf

Tapahtuman Facebook sivut:
https://www.facebook.com/muaythaiwc2016/

Suomen Muaythai liiton Facebook sivut:
https://www.facebook.com/SMTLRY/

Tapahtuman www-sivut:
http://www.muaythaiwc2016.com/