Suomen Muaythai – liitto ry

Seitsemäs kilpailupäivä

SanniJunioreiden -51 kg:n sarjassa otteleva Sanni Nurminen kohtasi Ines Pilutin Ranskasta. Ranskatar aloitti heti eräkellon soidessa väkivahvan rynnistyksen, johon Nurminen ei pystynyt vastaamaan muutoin kuin lähiottelutilanteissa. Samalla tahdilla mentiin toinenkin erä. Nurminen heräsi vasta kolmannen erän alettua, mutta tällä kertaa loppukiri ei riittänyt jatkopaikkaan.  Kolmannessa erässä nähtiin omalla tasollaan otteleva Nurminen, joka haki ahnaasti mm. kääntölyönneillä ratkaisua kahden erän tappioasemaan. Nurmisen vahva ottelukokemus näkyi kehäilmessä, kun hän yritti hakea monipuolisilla tekniikoilla ratkaisua, eikä hermostunut tapioasemasta. Myös Nurminen paransi otteitaan erä erältä ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Miesten B-sarjassa -91 kg:n sarjassa otteleva Aki Kulmala koki saman kohtalon kuin eilen A-sarjassa walk over tuomioilla jatkoon päässeet Jääskeläinen ja Forsberg. Jatkoon siis ilman ottelua walk over tuomiolla. Seuraavaksi hän kohtaa Issa Ba Dzan Etelä-Afrikasta.

Huomenna kehässä nähdään seuraaavat suomalaiset:

-48 kg Tessa Kakkonen vs Vietman
-57 kg Essi Riihimäki vs Ruotsi
-67 kg Riikka Järvenpää vs Turkki
-67 kg Pok Jääskeläinen vs Venäjä
-86 kg Daniel Forsberg vs Ukraina

Vauhdikas kuudes kilpailupäivä

Suomalaisittain päivä alkoi hämmennyksen merkeissä. Ensimmäistä kertaa Thaimaan ulkopuolella oli käytössä elektroninen arvonta, jossa kone arpoi vastustajat. Inhimillisen erehdyksen vuoksi kaksi saksalaista ottelijaa oli arvottu kahteen eri sarjaan. Tämä selvisi suomalaisille vasta kehässä, joten tästä syystä sekä miesten -67 kg:n sarjan Pok Jääskeläinen että -86 kg:n sarjan Daniel Forsberg pääsivät WO (Walk over) -tuomioilla suoraan jatkoon.

MM-2016_kariSeuraavaksi kehään astui miesten -63,5 kg:n sarjassa otteleva Kari Viinikainen, joka sai vastaansa georgialaisen Bakar Gelelitzenin. Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta georgialainen vei erän nimiinsä vahvemmilla osumillaan. Yhden erän tappioasemasta Viinikainen lähti haastamaan vastustajaansa reippaasti toisessa erässä, mutta georgialaisen hyvä liike teki tehtävästä haastavan ja toinenkin erä meni vastustajan kulmaan. Viimeiseen erään Viinikainen lähti ”kaikki tai ei mitään” asenteella ja veikin erän nimiinsä, mutta voitto kirjattiin vastustajan kulmaan kahden erän turvin. Viinikaisen ottelun parasta antia oli se, että hän pystyi erä erältä nostamaan tasoaan. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riittänyt voittiin asti.

Kilpailujen ensikertalaisiin kuuluva +91 kg:n sarjassa otteleva Miika Kinnunen kohtasi heti ensimmäisellä kierroksella Valko-Venäjän kivinyrkin Andrei Herassimchukin. Moninkertainen maailmanmestari otti kehän heti haltuunsa painavilla osumilla ja ottelu päättyi ennen kuin se ehti edes alkamaan.  Kinnuselle harmittava tyrmäystappio.

Naisten -48 kg:n sarjaan oli kutkuttava alkuasetelma. Suomen Tessa Kakkonen vastaan Thaimaan Rattanahaphon Hanphan. Naiset kohtasivat toisensa viimeksi Bangkokin Royal Cup turnauksessa noin vuosi sitten. Tuolloin Thaimaan kuumassa illassa Kakkonen voitti thaimaalaiselta vain avauserän. Näiden kahden ottelijan henkinen taistelu alkoi jo ensimmäisessä punnitustilaisuudessa ja tuimia katseita on vaihdeltu pitkin kuluvaa kisaviikkoa. Ennen ottelua pukuhuoneessa nähtiin itsevarma ja taistelutahtoinen ottelija, jolle kelpaisi vain voitto. Kakkonen lähti heti ensimmäisestä erästä alkaen viemään ottelua päättäväisesti itselleen riisuen thaimaalaisen kaikista parhaista ja vahvimmista aseistaan. Kakkonen otteli voitontahtoisesti läpi ottelun vieden loistavalla ajoituksella lähes kaikki tilanteet itselleen ja sarjan ehdoton ennakkosuosikki joutui tyytymään tappioon.

Huoltojoukkojen kiireisistä päivistä huolimatta, ottelijat joilla ei ole ollut otteluvuoroa, ovat treenanneet ja pitäneet kisavirettä yllä. Myös tuomarin päivät ovat venyneet pitkiksi.

Huomenna kehässä nähdään vain yksi suomalainen, kun tyttöjen -51 kg:n sarjassa Sanni Nurminen kohtaa ranskattaren.

 

Suomen joukkue haastoi maailman kirkkaimpia tähtiä

Viidennen ottelupäivän kisaraportit:

Mirka-51 kg Mirka Salonen vs Johanna Rydberg, Ruotsi

Ensimmäinen erä meni suomalaisen määrätessä selkeästi tahtia. Salonen haki vahvoja vartalopotkuja, liikkui hyvin ja haastoi ruotsalaisen ennakkoluulottomasti lähiottelussa. Toisessa erässä ruotsitar pääsi kuitenkin rytmiin mukaan ja vei erän  haltuunsa viemällä Saloselta niukasti tilan pois. Kolmannessa erässä Salonen ei enää pystynyt vastaamaan voitontahtoisesti otellutta ruotsalaista vastaan. Kokonaisuutena Saloselta loistava suoritus kisojen ensikertalaisena ja tämän päivän vastustaja on yksi sarjansa ennakkosuosikeista ja ruotsalaisen median kuumimpia nimiä tällä hetkellä.

MM-2016_Essi_2-57 kg Essi Riihimäki vs Luna Tobin, Peru

Suomen joukkueen hyvä vire kulminoitui, kun Riihimäki valmistautui otteluunsa. Lämmittelyssä nähtiin rento, hyväntuulinen ja mikä tärkeintä palavan taistelutahdon omaava ottelija.  Riihimäki aloitti heti eräkellon soidessa ottelun vahdikkaasti ja pakotti perulaisen ottamaan taka-askelia vieden samalla nimiinsä kaikki jälkitilanteet. Kaikki kolme erää menivät selvästi suomalaisen nimiin, mutta perulaisen taistelutahto ja periksiantomattomuus tekivät ottelusta viihdyttävän ja jännittävän loppuun saakka. Seuraavaksi Riihimäki kohtaa vastustajan Ruotsista.

 

Riikka-67 kg Riikka Järvenpää vs Jennifer Colomb, Ranska

Järvenpää on oppikouluesimerkki siitä, miten sovittua ottelutaktiikkaa noudatetaan. Tämän kruunasi vielä Järvenpään kyky mukautua ottelun tahtiin mukaan niin, että oma luovuus pääsi esiin yhdessä ottelutaktiikan kanssa. Ensimmäisessä erässä ranskattarelle laskettiin kerran lukua, eikä hän tämän jälkeen enää päässyt ottelun rytmiin mukaan missään vaiheessa. Järvenpää vei nimiinsä kaikki kolme erää ja kohtaa seuraavaksi turkkilaisen.

 

 

MM-2016_Teemu_2-71 kg Teemu Hellevaara vs Andrei Kulebin, Valko-Venäjä

Hellevaara kohtasi yhden uransa kovimmista vastustajista, kun vastaan asettui moninkertainen maailmanmestari ja yksi kilpailujen seuratuimmista ottelijoista Valko-Venäjän Andrei Kulebin. Hellevaara lähti ennakkoluulottomati haastamaan mestaria yrittäen pitää ottelun omalla otteluetäisyydellään ja sai vietyä muutamia tilanteita nimiinsä läpi ottelun. Mestarin kokemus ja pelisilmä riittivät kuitenkin tällä kertaa selviin erävoittoihin. Hellevaaran leijonansydän sykki viimeiseen sekuntiin saakka ja kokonaisuutena ottelu oli häneltä hieno suoritus, vaikka tappio tällä kertaa tulikin.

 

Jussi-81 kg Jussi Santalahti vs Dzmitry Valent, Valko-Venäjä

Santalahti sai vastaansa hallitsevan maailmanmestarin kivikovan Dzmitry Valentinin. Santalahti lähti tuttuun tapaansa hakemaan iskujenvaihtoa ja pyrki lähiotteluun, joka on hänen vahvuutensa. Taitava Valentin pystyi rikkomaan Santalahden taktiikan ja tyylin ja vei ottelun haluamalleen omalle vahvuusalueelleen. Valentinin monipuolinen ja liikkuva ottelutyyli oli tällä kertaa Santalahdelle liian iso pala purtavaksi, eikä hän päässyt missään vaiheessa hydyntämään omia vahvuuksiaan. Ottelun positiivisinta antia oli se, että Santalahti sai luotua muutamia hyviä tilanteita, joilla olisi voinut käntää ottelun itselleen. Harmillisesti tällä kertaa nämä tilanteet jäivät hyödyntämättä.

Tiistaina kehässä nähdään seuraavat suomalaiset:

-48 kg Tessa Kakkonen vs Rattanahaphon Hanphan, Thaimaa
-63,5 kg Kari Viinikainen vs Bakar Gelelitze, Georgia
-67 kg Pok Jääskeläinen vs Kristian Maluk, Saksa
-81 kg Daniel Forsberg vs Frederik Frankun, Saksa+91 kg Miika Kinnunen vs Andrei Herassimchuk, Valko-Venäjä

Suomalaisottelijoilla välipäivä MM-kilpailuissa

maajoukkueNeljäntenä kilpailupäivänä suomalaisilla oli välipäivä. Kilpailuissa oteltiin vain miesten B-sarjan otteluja ja suomalaisottelijoiden sarjoja ei ollut mukana.

Harjoittelun ja lihashuollon lisäksi maajoukkueella oli vapaata yhdessäoloa minigolf turnauksen merkeissä. Tiukan kilpailun voitti ylivoimaisesti Jussi Pirttikangas. Illalla joukkue kannusti kisakatsomossa Suomen Leijonia jääkiekon MM-finaalissa.

Ennen ottelujen alkua kisapaikalla oli Euroopan ja Pan-Amerikan seminaarit.

Huomenna kehässä iskevät seuraavat ottelijat. Ottelut alkavat klo 16.00 Suomen aikaa ja livestream on saatavana alla olevasta linkistä:
https://muaythaiwc.solidtango.com/

-51 kg Mirka Salonen vs Johanna Rydberg, Ruotsi
-57 kg Essi Riihimäki vs Luna Tobin, Peru
-67 kg Riikka Järvenpää vs Jennifer Colomb, Ranska
-71 kg Teemu Hellevaara vs Andrei Kulebin, Valko-Venäjä
-81 kg Jussi Santalahti vs Dzmitry Valent, Valko-Venäjä

Neljäs kilpailupäivä oli tuomareille täysi työpäivä ja otteluita tuomaroitiin kahdessa kehässä aikaisempien päivien tapaan. Alla olevassa kuvassa kilpailujen koko tuomaristo.

IFMA:n tuomaristo MM-kilpailuissa

 

 

Voitokas kolmas kisapäivä

Kuva: Ukraina Team

Kuva: Ukraina Team

Suomen Mirka Salonen kohtasi tänään ukrainalaisen Anastasiia Kulinichin naisten -51 kg:n sarjassa. Etukäteen taktiikkana oli hakea vastustajan suojauksesta aukkoja hyvällä liikkeellä ja iskeä heti vastaisku, kun paikka aukeaisi. Kun tämä ei toiminutkaan halutulla tavalla, Salonen pystyi muuttamaan kesken erän ottelutaktiikkaa ja ryhtyi ottamaan aloitteet itselleen. Ukrainalainen ei pysynyt mukana Salosen vahvassa lähiottelussa , eikä pystynyt haastamaan suomalaista myöskään liikkeellä.

Toiseen erään ukrainalainen lähti takaa-ajoasemasta haastamaan suomalaista vielä vahvemmin, mutta arvokisojen ensikertalainen ei tästä hätkähtänyt, vaan otteli taktisesti ja teknisesti yhden parhaista otteluistaan juuri oikealla hetkellä. Selkeä 3-0 voitto Suomeen. Seuraavaksi Salonen kohtaa Ruotsin Johanna Rydbergin.

Muu maajoukkue piti tänään lihashuoltopäivän, joka piti sisällään huoltavaa harjoittelua, hierontaa ja kiropraktikolla käyntejä. Huoltajat Mika Pietilä, Petri Martinez, Jarno Laitinen ja Hannu Vappula olivat mukana work shopissa, jossa kehitettiin erityisesti pohjoismaista yhteistyötä, keskusteltiin eettisistä asioista, tasa-arvokysymyksistä sekä pohdittiin, miten jäsenseurojen yhteistyötä voitaisiin kehittää.

Tuomari Katarina Perkkiö osallistui aamun punnitusten lisäksi tuomarikurssille, sekä pääsi illan otteluissa tuomaroimaan myös A-sarjan miesten otteluja entisten tuomarointien lisäksi.

Suomalaisten otteet ovat saaneet huomiota myös kattojärjstö IFMA:n sivuilla:
http://www.ifmamuaythai.org/2016/05/world-muaythai-championships-day-one-results/

 

Toinen kilpailupäivä suomalaisittain

TimoSuomen Timo Venäläinen kohtasi tänään miesten B-sarjan -60 kiloisissa mexicolaisen Olea ”El Gallo” Gustavon. Ottelu lähti suomalaisittain tarkkailevalla taktiikalla meksikolaisen pitäessä aloitteet itsellään. Erän loppua kohden Venäläinen pääsi paremmin rytmiin mukaan, mutta ensimmäinen erä meni vastustajan nimiin. Tappiollinen ensimmäinen erä pakotti Venäläisen lähtemään toiseen erään paremmalla rytmillä mukaan, mutta meksikolainen kuittasi hyvin ajoitetulla yläpotkulla vastaiskun ja ottelu päättyi suomalaisten harmiksi siihen.

Illan viimeisessä ottelussa Suomen Jussi Pirttikangas kohtasi virolaisen Pavel Karijukin miesten B-sarjan -81 kiloisissa. Ensimmäinen erä meni selkeästi suomalaisen nimiin Pirttikankaan vahvojen vartalopotkujen ansiosta. Toinen erä oli tasainen, mutta virolainen onnistui aivan erän loppumetreillä osumaan luvunlaskun arvoisella osumalla. Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa, jonka virolainen aloitti aktiivisilla lyöntikombinaatioilla suomalaisen keskittyessä lähinnä suojaukseen. Ottelu keskeytettiin kehätuomarin päätöksellä.

Huomenna kehään nousee Mirka Salonen, joka kohtaa ukrainalaisen Anastasiia Kulinichin naisten -51 kg:n sarjassa.

MikaTappioista huolimatta joukkueen hyvä vire jatkuu. Koko maajoukkue oli mukana päivän kannustusjoukoissa ja sekä aamun että illan treeneissä on nähty nälkäisiä ottelijoita, jotka selvästi odottavat kehään pääsyään. Tuomari Katarina Perkkiö jatkoi tuomarointeja varmalla otteella ja oli tuttuun tapaan myös miesten otteluissa kehätuomarina.

Kuvassa maailmanmestari kilpailuissa huoltajana toimiva Mika Pietilä iloitsee joukkueen uusista ID-korteista.

Suomalaisilla onnistunut MM-kilpailujen avaus

Kakkonen
Suomen Tessa Kakkosella oli kunnia olla ottelemassa kilpailujen avausottelussa. Vastassa oli vielä kotikentällään taisteleva ruotsitar, jonka taktiikka oli yksinkertainen. Kotikehän yleisön mylviessä suomalainen oli tarkoitus laittaa katsomon puolelle. MM-mitalisti ja Euroopan mestari Kakkonen oli tästä suunnitelmasta eri mieltä ja vei kaikki erät nimiinsä vahvoilla vastaiskuillaan sekä oikein ajoitetulla liikkeellään.

Seuraavaksi Kakkonen kohtaa moninkertaisen maailmanmestarin thaimaalaisen Rattanaphon Sanphanin. Voidaan jopa sanoa, että kilpailujen kaksi ennakkosuosikkia kohtaavat toisensa jo välierissä.

 

PäivHellevaaraän hyvä vire jatkui , kun seuraavaksi kehässä nähtiin leijonasydämen lailla taisteleva Teemu Hellevaara. Etukäteen tiedossa oli, että Kazakstanin joukkue on vahva ja täynnä kovaiskuisia ottelijoita. Tämä tieto ikään kuin sytytti Hellevaaran ja kehässä nähtiinkin taktisesti erittäin viisaasti oteltu ottelu. Hellevaara ei lähtenyt mukaan vastustajan rytmiin, vaan piti omansa läpi ottelun ja juuri tämä saattoikin olla yksi voiton avainmista.

Seuraavaksi Hellevaara kohtaa moninkertaisen maailmanmestarin Valko-Venäjän Andrei Kulebinin.

 

 

 

Voittojen myötä Suomen joukkue sai mainion alun MM-turnaukseen. Päivän muihin aktiviteetteihin sisältyi Radio Sisun haastattelu, jossa haastateltavina olivat mm. Team Manageri Petri Martinez sekä ottelija Kari Viinikainen. Ottelijat, jotka eivät tänään otelleet, harjoittelivat yhdessä seuraavia otteluja silmällä pitäen. Tuomari Katarina Perkkiö aloitti tehtävänsä päivän toisesta ottelusta alkaen ja poistui paikalta vasta, kun viimeinenkin  ottelu oli saatu päätökseen.

Huomenna kehässä otellaan miesten B-sarjan otteluja. Suomalaisista nähdään -60 Kg:n sarjassa Timo Venäläinen, joka saa vastaansa Mexicon ja -81 kg:n sarjassa otteleva Jussi Pirttikangas, joka vastaansa ottelijan Virosta. Ottelut alkavat Ruotsin aikaa kello 15.00.

Kisatunnelmia ja ensimmäiset ottelut

MM 2016 logo

Suomen joukkue saapui kisapaikalle tiistain aikana. Keskiviikkona oli ensimmäinen punnituspäivä lääkärintarkastuksineen ja iltapäivällä suoritettiin otteluarvonnat. Suomen joukkue selvitti punnitukset nopeasti ja kaikki olivat painoissa ajallaan. Illalla joukkue treenasi arvontojen tuloksia odotellessa.

Keskiviikkona illalla oli kilpailujen avajaisseremonia, joissa Suomen tuomariedustaja Katarina Perkkiö sai kunnian olla lukemassa kilpailujen tuomarivala kaikkien tuomareiden puolesta.

Kilpailujen järjestäjä on luonut kisapaikalle erinomaiset harjoittelupuitteet ja ottelupaikka sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä suomalaisten hotellilta. Ottelijoilla, huoltajilla ja tuomareilla on käytettävissään koko kilpailujen ajan 15 kiropraktikkoa FICS:n organisoimana.

 

Kinnarps Arena
Suomalaisten ottelut käynnistyvät tänään,kun Tessa Kakkonen kohtaa Ruotsin Sandra Godvikin naisten -48 kg:n sarjassa sekä Teemu Hellevaara kohtaa Kazakstanin Rustem Akzhanovin miesten -71 kg:n sarjassa.

Kisojen maksullinen livestream on saatavilla alla olevasta linkistä:
https://muaythaiwc.solidtango.com/

 

MM-kilpailut käynnistyvät muutaman päivän kuluttua

MM 2016 logo

Suomen maajoukkueen kevään kohokohta on enää neljän päivän päässä, kun lajin MM-kilpailut käynnistyvät Ruotsin Jönköpingissä.

Keskiviikkona 18.5 on ensimmäinen virallinen punnistuspäivä. Ottelijat arvotaan sarjoittain omiin lohkoihinsa ja samalla selviää ensimmäisen kierroksen otteluparit. Tämän jälkeen ottelijat käyvät punnituksissa jokaisena ottelupäivänään.

Jokainen ottelu on äärimmäisen tärkeä, sillä vain voittaja jatkaa ja hävinneen ottelijan kilpailut päättyvät siihen. Mitään keräilyeriä ei ole. Jokaisessa sarjassa otellaan niin monta kierrosta, että jäljellä on vain kaksi ottelijaa. Nämä kaksi muodostavat finaaliparin ja he taistelevat sarjansa kirkkaimmista mitalisijoista. Finaalit otellaan 28.5.

Aikuisten ottelut ovat naisilla ja miehillä pituudeltaan 3 x 3 minuuttia. Junioreidet ottelut ovat 3 x 2 minuutin pituisia. Lisäksi kilpailuissa otellaan lasten säännöillä, joissa erien pituudet jakautuvat iän perusteella.

Suomen joukkueen Mikael Syrjä ja Siiri Tura joutuvat vetäytymään kilpailuista loukkaantumisten vuoksi.

Suomen joukkue sarjoittain:

A-sarja naiset:
-45 kg Pia Urpulahti, Helsinki Thaiboxing Club
-48 kg Tessa Kakkonen, Lahti Thaiboxing Club
-51 kg Mirka Salonen, Turku Thaiboxing Club
-57 kg Essi Riihimäki, Helsinki Thaiboxing Club
-67 kg Riikka Järvenpää, Combat Academy of Finland

Juniorit, tytöt:
-51 kg Sanni Nurminen, Lahti Thaiboxing Club

A-sarja miehet:
-63,5 kg Kari Viinikainen, Porvoo Thaiboxing Club
-67 kg Pok Jääskeläinen, Combat Academy of Finland
-71 kg Teemu Hellevaara, Chitalada Finland
-81 kg Jussi Santalahti, Turku Thaiboxing Club
-86 kg Daniel Forsberg, Turku Muay Thai
-91 kg Miika Kinnunen, Lahti Thaiboxing Club

B-sarja miehet:
-60 kg Timo Venäläinen, Lahti Thaiboxing Club
-81 kg Jussi Pirttikangas, Kemi Thaiboxing Club
-91 kg Aki Kulmala, Helsinki Thaiboxing Club

Huoltajat:
Jarno Laitinen
Petri Martinez
Mika Pietilä
Timo Viinikainen
Hannu Vappula

Tuomari:
Katarina Perkkiö

Suomen Muaythai liitto toivottaa maajoukkuelle huoltajineen ja tuomareineen antoisaa kilpailumatkaa!

Kevätkokouksen satoa


Lauantaina 7.5.2016 pidettiin SMTL:n kevätkokous Valo-talon tiloissa Radiokadulla.

Kokoukseen osallistuivat:

  • Antti Naakka, Helsinki Thaiboxing Club, puheenjohtaja
  • Katarina Perkkiö, Helsinki Thaiboxing Club, sihteeri
  • Arto Vuoma, Oulun Kamppailuklubi
  • Fatimah Al-Zeiadi, Lempäälän Thaiboxing Club
  • Asad Al-Zeiadi, Lempäälän Thaiboxing Club
  • Viktor Rantala, GB Gym
  • Tommi Räsänen, Turku Thaiboxing Club
  • Petri Martinez, Helsinki Thaiboxing Club
  • Mika Pietilä, Porvoo Thaiboxing Club
  • Marko Säkkinen, Nummela Thaiboxing Club

Kokouksessa hyväksyttiin SMTL:n toimintakertomus, tilinpäätös, toiminnantarkastajan lausunto ja vahvistettiin tilinpäätös. Kokous päätti vastuuvapaiden myöntämisestä liittojohtokunnalle.

Kokouksessa käsiteltiin lajin kattojärjestö IFMA:lta tullut palaute koskien SM-kilpailujen otteluvarustusta. IFMA:n sääntöjen mukaan ottelijoilla tulee olla sininen ja punainen ottelupaita virallisissa SM-kilpailuissa sekä miehillä ei saisi olla partaa.

Päätettiin, että vuoden 2017 SM-kilpailuissa ottelijoilla on sininen/punainen ottelupaita ja miehillä ei saa enää olla partaa. Päätettiin myös, että kaikissa SMTL:n alaisissa kilpailuissa irtoripsien käyttö on kielletty turvallisuussyistä.

Päätettiin myös, että jatkossa SM-kilpailuissa pitää olla joko liiton vakuutus tai vakuutus, joka kattaa thainyrkkeilyssä ottelemisen. Ottelija ja hänen edustamansa seura ovat vastuussa, että vakuutusasia on kunnossa ennen SM-kilpailuja ja heidän pitää pystyä se kirjallisesti osoittamaan.

Kokouksessa keskusteltiin ja esitettiin näkökulmia harrastajalisenssi asiaan vilkkaasti, mutta ratkaisua ja konkreettisia toimenpiteitä tekijöineen ei esitetty.