Suomen Muaythai – liitto ry

Kamppailulajien yhteinen 3-tason valmentajakoulutus 2017

Gia WinbergKoulutus on mahdollista yhdistää Valmentajan ammattitutkinnon (VAT) suorittamiseen

muaythai, judo, taido, taekwondo, ITF-taekwondo, nyrkkeily, karate

Kenelle
Koulutus on tarkoitettu kamppailulajien valmentajille, jotka vastaavat nuorten tai aikuisten valmennuksesta. Koulutus on ensimmäistä kertaa yhdistettävissä Valmentajan ammattitutkinnon (VAT) suorittamiseen! Lajien yhteisissä koulutuksissa lisätään yhteistyötä, keskustellaan ja opitaan yli lajirajojen. Näin saavutetaan laajempi näkökulma valmentamiseen, unohtamatta lajikohtaista lähestymistä aiheisiin. Osallistumisvaatimuksena suoritettu lajin 2-taso tai vastaavat tiedot. Hakijalla tulee olla valmennettava tai oma valmennusryhmä. Hakija voi olla myös itse aktiivinen harjoittelija/kilpailija.

Käytännön infoa
Koulutuksen laajuus on 150h. Koulutus sisältää oppimistehtäviä lähijaksoja ennen ja niiden välissä. Koulutuksessa käytetään sähköistä oppimisympäristöä.

Ilmoittautuminen 3-tason koulutukseen
Judoliiton nettisivujen kautta: https://rekisteri.sportti.fi/tapu/pub/judo/event.php?id=5794

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.4.2017
Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova.

Haku Valmentajan ammattitutkinnolle (VAT7)
www.varala.fi/valmentajan-ammattitutkinto/

Molemmille tutkinnoille haetaan erikseen.

3-tason koulutuksen hinta 990 € (Laskutus mahdollinen 1 tai 2 erässä) sisältää:

  • 4 lajien yhteistä lähijaksoa ja 2 lajijaksoa.
  • Yhteisillä lähijaksoilla majoituksen täyshoidolla Varalassa.
  • Lajijaksot lajiliittojen oman ohjeistuksen ja aikataulun mukaisesti
  • Koulutusmateriaalin
  • Laadukkaan opetuksen ja ohjauksen
  • Kouluttajina eri alojen asiantuntijat

Lähijakso 1 18.-20.8.2017
Taitovalmennus, lajianalyysi ja valmennusfilosofia

Lähijakso 2 29.9.-1.10.2017
Urheilijan fyysisten ominaisuuksien kehittäminen,ohjelmointi ja testaus

Lähijakso 3 17.-19.11. 2017
Psyykkinen valmennus, pedagogiset taidot, vuorovaikutus ja valmennuksen etiikka

Lähijakso 4 15.-17.12.2017
Terveyden edistäminen ja toimintaympäristön kehittäminen, ravitsemus, urheilijan ja valmentajan ura

Lajijaksot:
Lajijaksot (2) jokainen laji toteuttaa oman lajinsa vaatimusten ja tapahtumakalenterin mukaisesti. Lajijaksojen laajuus yht. 50 h.

Huom! Muistathan, että eri tahot myöntävät tukea ohjaajien ja valmentajien jatko- ja täydennyskoulutukseen. VAT suorittaessa huomioi oppisopimuskoulutuksen mahdollisuus!

Lisätietoja lajien yhteinen 3-tason koulutuksesta:
Petteri Luukkainen 040 739 2231, petteri.luukkainen@judoliitto.fi

Lisätietoja VAT:sta:
Juha Antikainen, 040 535 0337 juha.antikainen@varala.fi

Kuva: Porvoo Thaiboxing Club, Suomenmestari Gia Winberg saa erätauolla ohjeita valmentajaltaan.

Thainyrkkeilyleirejä Helsingissä ja Tampereella

Kahtena seuraavana viikonloppuna treenaajia hemmotellaan maksuttomilla leireillä. Molempien leirien ohjauksissa on mukana maailmanmestareita.

11902587_1133294263364616_3044641826706650452_nTervetuloa treenaamaan maajoukkueen kanssa!

Paikka: Helsinki Thaiboxing Club, Suvilahdenkatu 10,  sunnuntaina 26.2.2017  klo 12-17.
Ohjaajat: maailmanmestarit Petri Martinez ja Mika Pietilä.
Hinta: Maksuton

Leiri on tarkoitettu maajoukkueen lisäksi kaikille SM-tasolla kilpaileville miehille, naisille ja junioreille. Sparrivarusteet mukaan.

Ilmoittautumiset: petri.martinez@metropolia.fi

 

Tre leiriTervetuloa treenaamaan Tampereelle!

Paikka: Chitalada Finland, Puutarhakatu 12,  lauantaina 4.3.2017  klo 12-18.
Ohjaajat: Pertti Nurmi ja maailmanmestari Milja Nurmi
Hinta: Maksuton

Leiri on tarkoitettu kaikille tehokkaasta pystyottelutekniikasta kiinnostunille. Leirillä harjoitellaan lajinomaisia tekniikoita ja niiden soveltamista erilaisiin tilanteisiin, tekniikkayhdistelmiä ja niiden tekemistä eri etäisyyksiltä sekä vastustajan tekniikoihin reagoimista. Mukana on myös välineharjoittelua.

Ilmoittautumiset: chitaladafinland@hotmail.com

 

 

Maailmanmestari Riku Immonen ohjaa leirin viikonloppuna Helsingissä

Riku_WEBCrest – PFC:n thainyrkkeilyleirit saavat jatkoa, kun ensi lauantaina 18.2.2017 Helsingin Metsälään saapuu amatöörien ja amattilaisten maailmanmestari Riku Immonen vetämään kahdet treenit. Aikaisemmin keväällä salilla järjestettiin leiri Pai Jongsungnernin johdolla, jolloin paikalla oli harrastajia Nummelasta, Tampereelta, Karkkilasta, Kotkasta, Turusta ja Helsingistä.

Riku Immosen leirin lisäinfo ja ilmoittautumiset: http://crest.fi/center/riku-immosen-thainyrkkeilyleiri-18-2-2017/

Riku Mikkonen teki suomalaista thainyrkkeilyhistoriaa

riku_potku_max_muaythaiPorvoo Thaiboxing Clubin Riku Mikkonen on ollut noin kolmen kuukauden ajan treeni- ja ottelumatkalla Thaimaassa. Viime sunnuntaina 12.2.2017 Mikkonen iski ensimmäisenä suomalaisena voiton Thaimaan Pattayalla Max Muay Thai illassa. Aikaisemmin samassa illassa on otellut mm. moninkertainen Suomenmestari ja MM-pronssimitalisti Antero Hynynen. Max Muay Thai stadionilla otellaan thainyrkkeilyn ammattilaisotteluita, jotka esitetään useassa maassa suorana lähetyksenä. On ollut hienoa saada suomalaisväriä tämän kaltaisiin otteluiltoihin.

Riku otteli samaisella stadionilla Tammikuussa 2017 thaimaalaista Daodaen Palangroupia vastaan, mutta tuolloin vauhdikas ottelu päättyi tasapisteisiin. Kavereille sovittiin uusintaottelua helmikuulle, jotta heistä saataisiin voittaja selville. Vastustaja kuitenkin perui osallistumisensa viime torstaina, joten Rikulle oli löydettävä uusi vastustaja. Thaimaa on onneksi täynnä tasokkaita ottelijoita, joten etsintä oli nopeasti ohi. Rikua vastaan asettui nyt kokenut konkariottelija Singhakaengkhor Pattayamuaythai. Hänen rekordinsa piti sisällään promoottorin mukaan yli 200 kamppailuottelua, joista 54 oli thainyrkkeilyotteluita.

Punnitukset järjestettiin edellisenä iltana, jossa molemmat ottelijat painovat 62,5kg. Punnitustilaisuuden jälkeen Max Muay Thai -promoottori sanoi Rikulle, että ”ei haittaa vaikka häviäisit ottelun. Pääasia, että ottelet hyvän ja viihdyttävän ottelun.” Vastustajan kokemus ja promoottorin sanat toivat tietysti lisää jännitystä.

Ottelun ensimmäinen erä oli kaikista tiukin erä, jossa thaimaalainen varoittelikin vaarallisilla yläpotkuillaan. Onneksi Rikulla oli suojaus kohdallaan, niin ei päässyt tapahtumaan työtapaturmaa. Toisen erän alkumetreillä Riku sai tarkasti ajoitetun kyynärpäälyönnin läpi murtaen vastustajan nenän. Vastustaja mureni myös henkisesti toisen erän aikana, sillä Riku vain lisäsi höyryä koneeseen. Thaimaalainen väsähti Rikun vauhdissa, ja saikin huomautuksia passiivisuudesta. Toisen erän lopulla thaimaalaisen oli jopa käytettävä kikkakolmosta eli sylkeä hammassuojat saadakseen hengähdystauon. Viimeiseen erään Riku laittoi edelleen isompaa vaihdetta silmään, johon thaimaalainen Singhakaengkhor ei kyennyt juurikaan muuta kuin selviytyä erästä. Ottelu kesti täydet erät ja historiallinen voitto Max Muay Thai illassa suomalaisittain oli tosiasia. Hienoa työtä Riku ”Elbow” Mikkonen!

Mikkosen kisa- ja treenimatka Thaimaassa on lopuillaan. Riku sai reissun aikana kolme ammattilaisottelua, joista ensimmäinen oteltiin Hua Hinissa. Tuolloin brasilialainen vastustaja joutui keskeyttämään kyynärpäälyönnin seurauksena toisen erän jälkeen. Toinen ottelu käytiin tammikuussa Max Muay Thai stadionilla Pattayalla. Tuolloin kyynärpäätaistelun tiimellyksessä ottelu päättyi tasan, ja molemmille ottelijoille maksettiin ottelupalkkion lisäksi myös tikkibonusta.
Riku palaa takaisin Suomeen tällä viikolla kolmen kuukauden verran arvokasta kisa- ja treenikokemusta rikkaampana ja uudella lempinimellä varustettuna: Riku the ”Elbow” Mikkonen.

Kuva: Porvoo Thaiboxing Club Facebook

Ottelu on katsottavissa alla olevasta linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=E_I9AXNHXbU&feature=share

 

Pok Jääskeläinen otteli voitokkaasti Ranskassa

Pok_

Combat Academy of Finland seuraa edustava junioreiden Euroopan mestari, miesten MM-pronssimitalisti ja ja moninkertainen Suomenmestari Pok Jääskeläinen otteli myöhään lauantai iltana 11.2.2017 Ranskan maalla Nuit des Guerriers 2 ottelutapahtumassa. Vastaansa Jääskeläinen sai tuttuun tapaan paikallisen supertähden ja yleisön suosikin Jeremy Antoninon. Ottelu käytiin ammattilaisäännöin, lukuun ottamatta Ranskan laista tulevaa pientä muotoseikkaa, ottelussa oli käytettävä kyynärpääsuojia ammattilaissäännöistä poiketen. Ottelu oli suunniteltu 5 x 3 minuutin pituiseksi ja painoksi oli sovittu -70 kg.

Ranskalainen lähti hakemaan heti ensimmäisestä erästä alkaen kaatavaa lyöntiä, jonka tarkoituksena oli saada Jääskeläisen oma rytmi sekaisin. Jääskeläinen vei kuitenkin erän selvästi nimiinsä lähiottelun ja kyynärpäälyöntien avulla. Erityisesti Jääskeläisen oikein ajoitetut ja näyttävät heitot tuntuivat olevan pikku hiljaa jopa ranskalaisyleisön mieleen. Erän jälkeen oli selvää, että suomalaisottelija oli kaikilla osa-alueilla parempi ja vahvempi.

Antonino lähti päättäväisesti toiseen erään ja yritti tasoittaa tappiollista ensimmäistä eräänsä raivokkailla hyökkäyksillä. Kulmamiehenä ja Pokin valmentajana toimiva Deo Phetsanghat antoi ohjeeksi mm. alapotkut vasurina ottelevaan Antoninoon. Ne toimivat ja vastustajan jalka alkoi punottamaan erän edetessä. Jääskeläisen tavaramerkkinä on häikäisevän ja ilmeettömän tekniikkansa lisäksi ilmiömäinen pelisilmä. Jääskeläisellä oli helpohko iltapuhde päättää ranskalaisen rynnivä hyökkäys oikein ajoitetulla ”uppercut elbow” tekniikalla. Vastustaja ei pystynyt enää jatkamaan ottelua ja näin Jääskeläinen vei ottelun nimiinsä KO2 tuomiolla.

Sen lisäksi, että Jääskeläinen tunnetaan loistavana ottelijana, hänen veijarimainen olemuksensa hurmaa kanssaihmisiä minne hän meneekin. Tälläkin matkalla Jääskeläisen onnistui hurmaamaan näyttävällä ottelutyylillään yleisö puolelleen vieraskehässä. Kerrottakoon ottelumatkalta vielä pienenä sivukertomuksena, että punnitustilaisuuden jälkeen Ranskan maalta oli haastavaa löytää siihen aikaan avoinna olevaa ruokapaikkaa, josta olisi saanut urheilijalle sopivaa ravintoa. Pienessä kylässä tarjolla oli lopulta vain paikka, josta sai täytettyjä makkaroita ja kakkuja. Tarinan mukaan otteluun mentiin näillä eväillä.

Toukokuussa Jääskeläinen ottelee uudelleen Ranskan Dijonissa 4-miehen turnauksessa. Tosin lajina on tuolloin K1-ottelutyyli. Jääskeläisen vahvimmat aseet eli kyynärpäälyönnit ja lähiottelu ovat kiellettyjä tekniikoita tässä ottelumuodossa. K1-otteluissa ei arvosteta thainyrkkeilyn vahvuuksia samalla tavalla kuin lajin sisällä ja ottelujen tuomarointi on saanut usein jälkikäteen aikaa paljon puhetta. Samassa illassa Jääskeläisen valmentaja Deo Phetsanghat ottelee super fight ottelun thainyrkkeilysäännöin.

Kuva: Pok Jääskeläinen valmentajansa Deo Phetsanghatin kanssa voitokkaan ottelun jälkeen, kuva Pok Jääskeläisen Facebook-sivuilta

Chitalada next generation III-harjoituskisat

CHIChitalada Finland:n perinteiset, seuran sisäiset harjoituskisat käytiin Tampereella, Chitaladan keskustan salilla lauantaina 11.2.2017.  Ottelijoita oli runsaasti seuran eri harjoitusryhmistä niin keskustan kuin Hervannankin saleilta.

Päivän aikana oteltiin kymmenen  3 x 2 minuutin pituista tekniikkaottelua, joissa oltiin mukana hienosti ja innostunessti. Harjoituskisoihin osallistuneita harrastajia tullaankin näkemään mukana myös liiton virallisissa salikisoissa jo kevään aikana.

Onnittelut Chitaladan seuralle hienosta päivästä!

Kuva: Jussi Häkkinen

Salikisat Helsinki Thaiboxing Clubilla 4.2.2017

TULOKSET

Aikuiset 3 x 3 min:
-57 kg Maria Niemi HTBC vs. Linnea Sundberg Slagskeppet 2-1
-63,5kg kg Riina Sipovaara HTBC vs. Miina Sirkeoja CHI 3-0
-63,5 kg Essi Riihimäki HTBC vs. Anne Koskela CAF 3-0
-54 kg Maiju Partonen HTBC vs. Niina Ruponen 54kg MMA Team 300 2-1
-71kg Alexander Vartiaynen HTBC vs. Niko Korventaus CAF 2-1

Juniorit 3 x 2 min:
-63,5kg Arttu Ihatsu HTBC vs. Jesse Nyberg CHI NO CONTEST
-71kg Cemal Kalkan HTBC vs. Rasmus Lehtamo Nummela Thaiboxing Club 0-3
-71 kg Duc Anh Nguyen HTBC vs. Leo Bayanov GB Gym 2-1
+75 kg Maria Keinänen HTBC vs Suvi Hattukangas Porvoo Thaiboxing Club 3-0

Harjoitusottelut aloittelijoille 3 x 2 min:
-67 kg Satu Rastas HTBC vs. Susanna Lamminpää TMT 1-2
-75 kg Kaupo Karjane HTBC vs. Ville Koskela CHI 3-0
-67 kg Jani Mäenpää HTBC vs. Roope Mäenpää CHI TASOITUSOTTELU
-67 kg Satu Rastas HTBC vs. Juuli Porkka TMT NO CONTEST
-71kg Petteri Pääkkönen HTBC vs. Atte Eronen MMA Team 300 3-0
-81kg Sami Karjalainen HTBC vs. Sami Lankinen TMT 0-3
-57 kg Linnea Lindgård HTBC vs. Veronica Jalander CAF 2-1
-81 kg Joonas Kaunismäki HTBC vs. Sami Leino Crest 2-1
-71 kg Ossi Arkko HTBC vs. Jonatan Tesfome Bjj Center 3-0

Thainyrkkeilyleirillä rajan takana Petroskoissa 27.-29.1.2017

MMA Joensuun Niina Myller voitti Suomenmestaruuden hurmosmaisella esityksellä vuonna 2012. Hän kohtasi menneinä vuosina maailmanmestari Tessa Kakkosen kolmesti ja poistui kehästä voittajana näistä kohtaamisista kahdesti. Hiljaiseloa pitänyt Myller on harjoitellut viime ajat kaikessa rauhassa Pohjois-Karjalan kunnailla hioen lajikuntoaan takaisin.

Jossain vaiheessa syysiltojen pimetessä ja talven tehdessä tuloaan Joensuussa alkoi muhimaan idea treenimatkasta Venäjälle. Siitä se ajatus sitten lähti ja matkaan päästiin tammikuussa. Leirin järjestelyistä Petroskoissa ja sparrikavereiden kutsumisesta vastasi Fighter Gymin Ivan Andrienko. Leirin ohjelma oli seuraavanlainen:

Lauantaina
08.00 – 10.00 aamutreenit
14.00 – 16.00 uimahallitreenit
19.00 – 21.00 sparrit

Sunnuntaina
08.00 – 10.00 aamutreenit
14.00 – 16.00 sparrit

Myllerin mukana Petroskoihin matkasi mm. maailmanmestari Lotta Loikkanen. Leirin venäläisvahvistuksista mainittakoon mm. Euroopan mestari Natalia Dyachkova. Kaiken kaikkiaan mukana oli noin 50 ottelijaa ja venäläiseen tapaan ottelijoiden taso oli varsin korkea. Myller kirjoitti matkastaan kertomuksen, jossa hän kertoo:

Se mikä yllätti oli venäläisten harjoittelijoiden osaaminen ja asenne. Olin jotenkin varautunut siihen, että siellä painitaan ja tehdään kaikki täysillä, mutta kaikki oli päinvastoin. Lähes kaikki tytöt, junnusta aikuisiin tekivät aamun tekniset treenit tosi tarkasti ja teknisesti. Ottelijoille oli selvästi tärkeää saada puhtaita onnistumisia joka tekniikassa. Näki heti, että perustekniikat on erittäin hyvin opetettu ja harjoiteltu. Tulee mieleen monta leiriä jossa olen ollut ja siellä on kaikenlaista ”mättäjää” ja koko leiri vedetään samalla temmolla. Tajusin, miten suuri vastuu jokaisella treenaajalla on siitä, minkälainen leiri yhdessä rakentuu. Mitä itse oppii ja mitä toinen oppii. Hyvä tasapaino sen kanssa, että on hyvä vastus, mutta antaa toiselle myös onnistumisia”.

Petroskoi

Myllerin viikonloppu rajan takana oli varsin onnistunut ja hän odottaakin malttamattomana uutta matkaa. Venäläiset taisivat tehdä häneen lähtemättömän vaikutuksen. Myller kertoo, että

Venäläisellä thainyrkkeilysalilla oli hauskaa, siellä naurettiin paljon. Ihan alusta asti näytti siltä, että sali on monelle toinen koti”.

Venäläisottelijat ovat maailman ehdotonta kärkeä ja heillä on aina iso joukkue maailmalla mukana. Ihmekös tuo, kun treenisaleilla on niin hauskaa ja siinä samalla tekniikka ja kunto hioutuvat timantinkoviksi.

Niina Myllerin matkakertomus on luettavissa kokonaisuudessaan alla:
http://mmajoensuu.fi/thainyrkkeilyleiri-rajan-takana-petroskoissa/

Kuva: Niina Myller
Kursivoidut tekstit: Niina Myllerin matkakertomus

 

 

Porvoon kaupunki palkitsi Viinikaisen ja Hattukankaan

Kari and Säde

Tammikuu 2017 on ollut täynnä iloisia uutisia, kun suomalaisia thainyrkkeilijöitä on palkittu monissa kaupungeissa urheilusaavutuksistaan. Aikaisemmin urheilugaaloissa ovat juhlineet maailmanmestari Tessa Kakkonen ja mm. Royal World Cup turnauksen pronssimitalisti Jussi Santalahti.

Palkittujen urheilijoiden joukkoon voidaan nyt lisätä  Porvoo Thaiboxing Clubin ottelijat Kari Viinikainen ja Säde Hattukangas.

Viinikainen on yksi kokeneimmista tämän hetken aktiiviottelijoista ja hän palaa maajoukkue-edustustehtäviin kevään aikana. Viinikainen edustaa Suomea toukokuussa pidettävissä MM-kilpailuissa Valko-Venäjällä.

Hattukangas puolestaan edustaa uutta sukupolvea ja hän iski itsensä Suomenmestariksi junioreiden SM-kilpailuissa loppuvuodesta.

Molemmat urheilijat palkittiin Porvoon kaupungin urheilijastipendeillä.

Suomen Muaythai liitto onnittelee molempia urheilijoita hienosta tunnustuksesta sekä Porvoo Thaiboxing Clubia hyvästä valmennustyöstä!

Jussi Santalahti juhli Urheilugaalassa

Jussi STurku Thaiboxing Clubin Jussi Santalahti palkittiin lajinsa parhaana Varsinais-Suomen Urheilugaalassa lauantaina 21.1.2017. Tapahtumassa palkittiin alueen vuoden 2016 menestyneimpiä urheilijoita ja urheilutekoja.

Santalahdella on useampi Suomenmestaruus, arvokas pronssi IFMA Royal World Cup turnauksesta vuodelta 2015 sekä vuonna 2016 Santalahti iski WCM-liiton ammattilaisten Pohjoismaiden mestariksi.

Onnittelut Santalahdelle urheilijapalkinnosta sekä Turku Thaiboxing Clubille hienosta valmennustyöstä.

Uutisointia urheilugaalasta:
http://www.liiku.fi/urheilugaala/varsinais-suomen-urheilugaala/

Kuva: TTBC