Suomen Muaythai – liitto ry

Salikisat Turku Thaiboxing Clubilla 24.9.2016

Tulokset, voittaja lihavoidulla tekstillä:

1.) 2×2 –30 kg Ville Jalonen, Lempäälä Thaiboxing (8v) vs. Alex Tolonen (7v), TTBC: 3-0
2.) 3×2 –57 kg Jutta Salonen, TTBC vs. Emelie Smidt, Slagskeppet 2-1
3.) 3×2 –71 kg Mika Huuskonen (17v), Crest vs. Cemal Kalkan (15v), HTBC 3-0
4.) 3×3 –57 kg Anna Höglund, Slagskeppet vs. Maria Niemi, HTBC 0-3
5.) 3×2 –75 kg Tao Vuokko, TTBC vs. Juha Mannila, KoTKB 3-0
6.) 3×3 –63,5 kg Miina Sirkeoja, Chitalada Finland vs. Linnea Sundberg, Slagskeppet 3-0
7.) 3×2 – 81 kg Toni Hesanto, TTBC vs. Miikael Ollila, HTBC 2-1
8.) 3×2 –86 kg Eero Sainio (77 kg), TTBC vs. Jami Hakanen, HTBC, tasoitusottelu
9.) 3×3 –81 kg Aleksi Tuupanen, Lempäälä Thaiboxing vs. Aleksi Matikainen, Chitalada Finland 0-3

junnut

Kuva: Jonna Suhonen

Kuva: Milja Heino

Kuva: Milja Heino

Kilpailujen parhaaksi ottelijaksi valittiin Aleksi Matikainen, Chitalada Finland.

Team Finland is ready to add Finnish Flag to the World Games 2017

emf

European Muaythai Federation EMF on tehnyt juttua Suomen joukkueesta sivuillaan!

Team Finland which boasts to have one of the strongest female teams in Europe again brings its best athletes to the European Championships. This time the Finnish destination is the city of Split, Croatia where two male and seven female athletes will compete for their country and importantly for medals and an opportunity to go to the World Games 2017.

Finnish athletes need no introduction in the world muaythai. Its athletes were on the awarding podium of the last World Championships in Sweden and have been among the best at all IFMA and EMF events.

Jussi Santalahti competing in 81 division is the winner of the Nordic Cup 2015 which has been an outstanding event gathering teams from Scandinavian countries. This time Jussi will try to prove that Finnish team can be among the best in Europe and win the right to go to Wroclaw next year.

Satu Mykkänen, the lightest division representative, weighing 45 kilogrammes will come to Split to show the strength of light divisions. Still there will be not going to be a walk in the park for Satu as such such athletes like Alena Liashkevich from Belarus who won a Thai athlete in Sweden will be a worthy rival. All the Europe is looking forward to see a match between these two athletes.

Tessa Kakkonen, representative in 48 kg division was the gold medal winner of the World Championships in Sweden having such leading muaythai countries like Canada, Sweden and Thailand. She is going to Split as a outstanding favorite for the gold medals.

Mirka Salonen is coming as her confident, precise and versatile technique, combined with a brilliant skills make her one of the best contestants from Finland.

Siiri Tura will compete in 54 kg division which is a devision included into the World Games 2017 in Wroclaw, Poland and Siiri is one of the hopes of Finland to represent the country at this grand event.

Gia Winberg is another contender for the World Games spot in the weight division 60 kg. She is full of determination to compete for the highest awards and in Europe few athletes can be a worthy rival for her. It is going to be another great performance and main match of the European Championships.

It will be a great spectacle to again see and enjoy each member of the Finnish team and EMF can only congratulate FMF President Mr Antti Naakka for developing female and youth sport. These are truly Olympic values which Finland follows with muaythai.

Good luck in Split team Finland and show your best to qualify for the World Games 2017.

Juttu kuvineen on luettavissa täältä:
http://emfmuaythai.eu/news/team-finland-is-ready-to-add-finnish-flag-to-the-world-games-2017

Suomen joukkueeseen on tullut muutamia muutoksia jälkikäteen. Jutussa mainittu Jussi Santalahti ei ottele EM-kilpailuissa ja joukkueeseen on lisätty  Riina Sipovaara ja Teemu Hellevaara.

 

Turku Thaiboxing Club (TTBC) valmennustiimin treenimatka Thaimaassa

Aika ja paika: 16.-26.7.2016,  13 Coins Gym, Thaimaa Bangkok

TTBC kouluttaa aktiivisia treeninvetäjiä ja valmentajia lajin kotimaassa Thaimaassa 10 päivän pituisilla treenileireillä. Tällä kertaa paikaksi oli valittu Bangkokissa sijaitseva 13 Coins Gym, jonka suurimpana tähtenä tällä hetkellä on Sangmanee Sor Tienpo. Salin omistajan mukaan Sangmanee kuuluu nykyiseen top 5 Thaimaan ottelijan ryhmään. Aikaisemmin salilla on treenannut myös muita lajin supertähtiä kuten Saenchai, Pakorn ja Orono. Valmentajakaartista löytyy mm. Toto ja muita Lumpineen ja Ratchadamneonin stadionin entisiä mestareita.

Kuva: TTBC

Kuva: TTBC

Treenileirin tarkoituksena oli osallistua thaimaalaiseen treenirytmiin niin pitkälle kuin se olisi mahdollista, katsella ja opiskella thainyrkkeilyä sekä saada uusia ideoita omaan valmentamiseen ja treenaamiseen / treeneihin. Turku Thaiboxing Clubin valmentajista mukana olivat yksi lajin Suomeen tuoneista henkilöistä ja Suomen Muaythai liiton kunniajäsen Kai Mustonen, maailmanmestarit Harri Nieminen ja Topi Helin, TTBC:n valmennustiimissä valmentajana toimiva itsekin ottelijana ollut Jani Lehtola sekä yksi nykyisistä aktiiviottelijoista Jussi Santalahti.

 

Päivän perusharjoitukset

Peruspäivään kuului aina kaksi harjoitusta kuutena päivänä viikossa. Sunnuntai oli TTBC:n tiimillä lepopäivä. Thaiottelijat treenasivat sunnuntainakin. Heille oli lepopäivät pari päivää ennen ottelua ja viikko ottelun jälkeen. Molemmat harjoitukset aloitettiin juoksulenkillä, joka pituus vaihteli 5 – 8 km. Aamuharjoituksissa juoksulenkin jälkeen jatkettiin varjonyrkkeilyllä ja/tai säkillä omaan tahtiin muutama erä. Tämän jälkeen vedettiin 3 x 4 minuutin erät potkutyynyjä. Thaimaalaiset, joilla oli tulossa ottelu, treenasivat potkutyynyihin 4 – 6 erää kovemmalla tempolla kuin muut salilla treenaavat (yleensä falangit = ulkomaalaiset). Treenien lopuksi otettiin noin puoli tuntia lähiottelua ja vatsalihasliikkeitä. Kaikkinensa aamuharjoitukset kestivät 2,5 – 3 h.

Iltapäivä koostui pitkälti samoissa merkeissä, mutta treenien kokonaiskesto oli yleensä pidempi. Usein treeneihin lisättiin kevyttä sparria tai nyrkkeilysparria kypärät päässä. Myös lähiottelua otettiin iltapäivällä pidempään noin 45 – 60 minuutin jaksona. Iltapäivän treenien päätteeksi oli aina lihaskuntoliikkeitä, säkillä potkuja tai polvia esimerkiksi 50 – 300 kpl.

Treenikuri ja –asenne

Salilla oli tiukka treenikuri ja päävalmentaja oletti, että jokainen osallistuu harjoituksiin täysillä. Ja näin myös tapahtui.

TTBC:n tiimi sai myös yksityiskohtaista tekniikkavalmennusta potkutyynyharjoitteluun. Yleensä thaimaalaiset eivät vaivaudu opettamaan ulkomaalaisia treenaajia näin perusteellisesti. Ulkomaalaisia treenaajia tulee ja menee, eivätkä he yleensä kauaa treenaa samalla salilla. Opettaminen oli siis aikamoinen kunnia.

Thaimaalaisten treenimäärät poikkeavat Suomen treenimääristä, joka selittyy osin sillä, että suomalaisottelijat käyvät töissä treenien lisäksi. Usein Thaimaassa ja tälläkin salilla ottelijat elävät yhteisöissä, jossa vaikutti olevan iloinen ja hyväntuulinen ryhmähenki.

Salin ottelijoilla oli jatkuvasti päällä pieni kilpailu, mutta toisia autettiin aina mm. painonpudotuksissa ja hieronnoissa. Myös treeneissä oltiin oma-aloitteisia. Koulua käyvät nuoret ottelijat olivat mukana aamulenkeillä ennen kouluun menoa ja tulivat suoraan koulusta iltapäivän treeneihin. Kun ottelu lähestyi, viimeiset viikot oltiin poissa koulusta ja keskityttiin ja panostettiin vain harjoitteluun. Thaimaa poikkeaa myös muusta maailmasta siinä, että kaikki ottelijat ovat käytännössä ammattilaisia ja yrittävät luoda uraa ja tehdä rahaa ottelemisella. Se näkyy motivaatiossa, harjoittelun määrässä ja intensiteetissä. Usein elämä on vielä kovempaa salin ulkopuolella ja menestyminen thainyrkkeilyssä mahdollistaa joillekin antoisamman elämän.

Myös muu harjoittelusysteemi poikkesi Suomesta, kun jokaisessa treenissä paikalla oli useampi valmentaja ja valmennus tapahtui enemmän pienissä ryhmissä tai kahden kesken potkutyynyjen pitäjän kanssa. Se mahdollisti yksityiskohtaisemman opetuksen ja oppimisen. Sparreja ja lähiotteluja valvoi aina kehän ulkopuolella yksi tai useampi valmentaja. Valmentaja saattoi keskeyttää sparrin tai lähiottelun näyttääkseen esimerkkiä, antaakseen ohjeita tai lisätäkseen lyhyitä tekniikkaharjoitteita sparrin ja lähiottelun yhteyteen tehtäviksi.

Thaimaalainen treeni eroaa suomalaisesta myös siinä, että kovaan harjoitteluun yhdistyy juuri oikealla tavalla rentous ja leikkimielisyys. Varsin usein Suomessa treenataan joko liian kovaa väärissä paikoissa, jolloin rentous suorituksesta katoaa ja hartiatkin jännittyvät korviin saakka. Tai sitten varotaan treenaamasta kokonaan kovaa, jolloin treenit eivät oikeasti valmista otteluihin. Thaimaalaisessa sparrissa ja lähiottelussa ei yritetä koko ajan voittaa jokaista tilannetta, vaan annetaan välillä treenikaverinkin osua tai yrittää saada haluamaansa tekniikkaa onnistumaan. Se on taitoa, jonka vain harva pystyy toteuttamaan. Lihaskunto, säkkitreeni ja varjonyrkkeily olivat ainoita harjoitteita tällä salilla, joista jokainen vastasi itse, eikä niitä erikseen ohjattu.

Ottelutapahtumia ja loppusanoja

TTBC:n tiimi kävi katsomassa vierailunsa aikana otteluillan Ratchadamneonin stadionilla, jossa Sangmaneella oli pääottelu sekä muutamassa TV-stadion ottelutapahtumassa. Jälkimmäisessä tapahtumassa otteli salin kakkosnyrkki Boomruang ja maailmanmestari Harri Niemisellä oli kunnia olla hänen kehäkulmauksessaan.

Kokonaisuudessaan treenileiri 13 Coins Gym salilla oli antoisa kokemus koko tiimille. Maailmanmestari Harri Nieminen luonnehti aikaa salilla parhaaksi treenikokemukseksi Thaimaassa ikinä. Parasta antia oli päästä harjoittelemaan thaimaalaisten ottelijoiden kanssa kehässä sekä valmennus, joka vei oikeasti eteenpäin katteettomien kehumisten tai tarpeettomien piiskausten sijasta.

Nieminen kiteytti leirin jälkeen osuvasti näin ”Tällä reissulla opin, että periaatteessa ei voi treenata liikaa, mutta helposti voi treenata väärin tai vääriä asioita. Jos halutaan tehdä tasokkaita ottelijoita, yksi avaintekijä tähän on niinkin yksinkertainen asia kuin perustekniikoiden monipuolinen hallinta. Harjoitteluun ja lajiin kuuluu myös olennaisesti ilo, luovuus ja leikkimielisyys. Tuntuu kuin olisin oppinut tällä leirillä enemmän kuin koko urani aikana. Se on hieno tunne, kun vielä vanhoilla päivilläänkin pystyy oppimaan uutta.”

Kevyttä sparria:
https://www.facebook.com/harri.bastardio/videos/1456810731000983/

Lähiottelua:
https://www.youtube.com/watch?v=B10ZneIc1vI

Lähiottelua ja sen jälkeen tekniikkaa:
https://www.youtube.com/watch?v=77sY_VkoUc4

Lähiottelua Sangmaneen kanssa:
https://www.youtube.com/watch?v=Kmu2m8IAXv8

Pok Jääskeläinen taipui Ruotsissa taistellen (ja tanssien)

PokSuomen ja Combat Academy of Finlandin Pok Jääskeläinen tarttui rohkeasti titteliottelun tuomaan haasteeseen ja otteli normaali sarjaansa ylempänä Ruotsin West Coast Battle 8 tapahtumassa lauantaina 3.9.2016. Yleisöä viihdytettiin täydet viisi erää esitellen samalla koko lajin tekniikka ja taktiikka arsenaali. Jääskeläinen onnistui erityisesti näyttävissä heitoissaan, joissa vastustaja Adel Ekvall löysi itsensä kanveesista, ennen kuin ehti edes huomata, mitä tapahtui tai mikä häneen osui.

Vaikka tällä kertaa mestaruusvyö jäikin Ruotsin maalle, ottelun päätyttyä nähtiin erikoinen esitys. Molemmat ottelijat tanssivat ja esittelivät vuoronperään toinen toistaan hienompia tanssiliikkeitä.

Katso ottelun jälkeinen tanssi täältä.

Syyskauden ensimmäiset salikisat iskettiin Helsinki Thaiboxing Clubilla 3.9.2016

Tulokset alla:

3 x 2 min ottelut:
1. -57 kg Maria Niemi HTBC vs. Veronica Jalander CAF 3-0
2. -63,5 kg Noora Armila HTBC vs. Laura Säisänen Sisu Gym 2-1
3. -54/63,5 kg Arttu Ihatsu HTBC junnu vs. Amir Mohammadi Porvoo Thaiboxing Club 3-0
4. -67 kg Cemal Kalkan HTBC junnu vs. Hamid Mirzai Porvoo Thaiboxing Club 3-0
5. -81 kg Sami Puotiniemi HTBC vs. Jonatan Tesfome 3-0
6. -86 kg Jami Hakanen HTBC vs. Antti Tampio MTV 1-2
7. +91 kg Tomi Sirkiä HTBC vs. Eetu Kuhlman Sisu Gy
m 0-3

3 x 3 min ottelut:
8. -67 kg Jani Mäenpää HTBC vs. Kristoffer Björkskog Espoon kehähait 2-1
9. -71 kg Peeter-Erik Kiis HTBC vs. Tatu Varrio Nummela Thaiboxing Club 3-0
10. -71 kg Alexander Vartiaynen HTBC vs. Mika Kontiola Espoon kehähait TKO2 Vartiaynen

Pok Jääskeläinen ammattilaisten PM-otteluun

PokSuomen ja Combat of Academy of Finland seuraa edustava Pok Jääskeläinen ottelee huomenna lauantaina 3.9.2016 ammattilaisten PM-tittelistä Ruotsin West Coast Battle 8 tapahtumassa. Vastaansa hän saa Halmstad Muay Thai seuran Adel Ekvallin, jolla on mm. Ruotsin mestaruus. Ottelun suunniteltu kesto on 5 x 3 minuuttia ja se otellaan sarjassa 72,6 kg.

Jääskeläinen on mm. junioreiden Euroopan mestari ja hallitseva Suomen mestari. Aikuisten sarjasta hänellä on mm. MM-pronssia.

 

Tapahtuman Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/events/1768989970036823/?active_tab=highlights

Marco ja RikuTapahtumassa nähdään suomalaisväriä myös tuomaristossa. Mukaan on kutsuttu turkulaiset huipputuomarimme Marco Nieminen ja Riku Immonen.

Tervetuloa syyskuiselle leirille!

Leiri1Paikka: Helsinki Thaiboxing Club, Suvilahdenkatu 10, Helsinki la 17.9.2016 klo 12.00.-17.00

Ohjaajat: Maailmanmestarit Petri Martinez ja Mika Pietilä sekä Suomen Muaythai -liiton valmennus team

Leiri on avoin kaikille thainyrkkeilystä kiinnostuneille. Hinta: SMTL:n jäsenseurojen jäsenille: 15 € ja liiton ulkopuolisille: 30 €

Ilmoittautumiset:
Laita sähköpostit: petri.martinez@metropolia.fi ja katru.perkkio@gmail.com (laskutusta varten)

MM-pronssimitalisti tuoreessa kuvassa

Sanni MM3Suomen Muaythai liitto onnittelee vielä tuoretta MM-mitalistia ja hänen tukijoukkojaan!

Lahti Thaiboxing Clubin Sanni Nurminen voitti matkallaan ensin venäläisen Elaterina Popovan puhtaasti 3-0, mutta kärsi toisessa ottelussaan tappion Turkin Merve Saglamille. Kilpailut olivat kokonaisuudessaan valtaisa menestys ja osanottajamäärältään suurimmat nuorten MM-kilpailut.

Alla olevasta linkistä vielä vähän tunnelmia kilpailuista:
https://www.youtube.com/watch?v=j_pWbMxV0zI

 

 

 

Kuva: Hannu Vappula

 

Sannu Nurmiselle pronssia nuorten MM-kilpailuissa

Sanni NurminenSanni Nurminen kohtasi sunnuntain iltaottelussaan Turkin Merve Saglamin. Ensimmäinen erä meni suomalaisen viedessä lähes kaikki tilanteet nimiinsä. Kehätuomari joutui huomauttamaan turkkilaista useamman kerran sääntöjen vastaisista tekniikoista.

Toisessa erässä turkkilainen pääsi otteluun paremmin mukaan ja erä meni vastustajalle.

Kolmannessa erässä nähtiin tasaista taistelua ja tällä kertaa tuomarit näkivät ottelun voittajaksi turkkilaisen. Näin Nurminen saavutti turnauksessa pronssia. Kokonaisuutena Nurminen osoitti kuuluvansa kansainväliseen kärkeen ja mitaleiden kirkastaminen on vain ajan kysymys.

IFMA:n mukaan kilpailut ovat olleet valtaisa menestys jo tähän mennessä. Linkissä sunnuntain Hightlight:
https://www.youtube.com/watch?v=j_pWbMxV0zI

Suomen Muaythai liitto onnittelee tuoretta MM-mitalista ja hänen valmentajaansa upeasta suorituksesta kovatasoisessa turnauksessa!

Sanni Nurminen avasi MM-turnauksen voitokkaasti

Sanni NurminenSuomen ja Lahti Thaiboxing Clubin Sanni Nurminen kohtasi nuorten MM-kilpailuissa ensimmäisellä kierroksella Venäjän Ekaterina Popuvan tyttöjen -54 kg:n sarjassa. Venäläinen osoittautui juuri niin vaaralliseksi vastustajaksi kuin etukäteen oli arveltukin. Väkivahva venäläinen haki tyrmäävää osumaa mm. kääntökyynärpää lyönnein, mutta taitavasti ottelua lukenut Nurminen noudatti kylmän rauhallisesti valmentajansa taktiikkaa.

Kovan ja kiivaan taistelun päätteeksi suomalainen julistettiin voittajaksi tuomariäänin 3-0. Näin Nurminen sai loistavan alun turnaukseensa ja kohtaa seuraavalla kierroksella vastustajan joko Ruotsista tai Turkista.