Suomen Muaythai – liitto ry

Suomen Muaythai -liiton kesäleiri 6.8.2016

Leiri 2016Paikka: Helsinki Thaiboxing Club, Suvilahdenkatu 10, Helsinki la 6.8.2016 klo 12.00.-17.00

Ohjaajat: Maailmanmestarit Petri Martinez ja Mika Pietilä sekä Suomen Muaythai -liiton valmennus team

 

 

Leiri on avoin kaikille thainyrkkeilystä kiinnostuneille. Lisäksi leiri toimii Euroopanmestaruuskisoihin pyrkiville näytönpaikkana kisakunnostaan.

Hinta:

SMTL:n jäsenseurojen jäsenille: 15 € ja liiton ulkopuolisille: 30 €

 

Ilmoittautumiset:
Laita sähköposti: petri.martinez@metropolia.fi ja ilmoita laskutusosoitteesi: katru.perkkio@gmail.com

Jussi Santalahti ottelee ammattilaisten Pohjoismaiden mestaruudesta

Kuva: Joonas Mäkivirta

Kuva: Joonas Mäkivirta

Turku Thaiboxing Clubin Jussi Santalahden kesä huipentuu elokuun 13. päivä ammattilaisten Pohjoismaiden mestaruusotteluun, joka käydään Fight Promotion Showdown Goes Ruissalo -tapahtumassa. Vastaansa hän saa Sweden Top Teamia edustavan Meran Zanganan. Ottelu otellaan WMC-liiton alaisuudessa sarjassa -79,4 kg.

Santalahti on vuoden 2015 Royal World Cup-turnauksen pronssimitalisti sekä moninkertainen Suomen mestari. Toukokuussa Santalahti otteli Ruotsissa järjestetyissä thainyrkkeilyn MM-kilpailuissa ja kohtasi ensimmäisellä kierroksellaan moninkertaisen maailmanmestarin ja sarjansa mestarin Valko-Venäjän Dmitry Valentinin.

Zanganalta löytyy meriiteistä Ruotsin mestaruus thai- ja potkunyrkkeilyssä sekä WKN-liiton Pohjoismaiden mestaruus.

Tapahtuman Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/events/576921032468338/permalink/609594505867657/ 

WMC-liiton sivut:
http://www.wmcmuaythai.org/

Finaalipäivä ja Suomeen Maailmanmestaruus

MM1 Tessa KakkonenPitkä MM-turnaus on saatu päätökseen ja Suomi saavutti kilpailuissa peräti seitsemän mitalia. Kirkkaimpana saavutuksena on Tessa Kakkosen Maailmanmestaruus naisten -48 kg:n sarjassa.

Jo pukuhuoneessa oli täysin selvää, että Kakkosen voittaakseen vastustajan pitäisi ylittää itsensä ja vielä vähän enemmänkin. Niin itsevarma ja taistelutahtoinen ottelija nähtiin pukuhuoneessa. Kehässä nähtiin monipuolista tekemistä, joista etenkin kaksi ensimmäistä erää olivat lähes hurmosmaista ottelemista Kakkoselta. Turnauksen aikana Kakkonen antoi vastustajalleen vain yhden ainoan erän, joten saavutus sekin, kun hän otteli kuitenkin neljä kierrosta. Matkalla Maailmanmestaruuteen kaatui moni kova tekijä, joista kirkkaimpana thaimaalainen hallitseva ja moninkertainen maailmanmestari.

 

 

MitalistitJuniorit:
-51 kg Sanni Nurminen, pronssia

Naiset:
-57 kg Essi Riihimäki, pronssia
–67 kg Riikka Järvenpää, pronssia

Miehet A-sarja
-67 kg Pok Jääskeläinen, pronssia
-86 kg Daniel Forsberg, pronssia

Miehet B-sarja
-91 kg Aki Kulmala, hopeaa

Finaalipäivänä suomalaisväriä nähtiin myös tuomaripuolella, kun Katarina Perkkiö oli mukana läpi finaalipäivän sekä naisten että miesten otteluissa. Finaalipäivän jälkeen suomalaistuomari sai lukuisia kiitoksia hyvästä työstä muilta tuomarikollegoilta sekä thaimaalaisilta kutsun samantien tuomaroimaan Bangkokiin.

Kilpailujen aikana maajoukkue hitsautui tiiviiksi ryhmäksi ja oppi hienosti puhaltamaan yhteen hiileen. Vaikka päivät venyivät pitkiksi ja toisinaan raskaiksikin, kaikki olivat hienosti sitoutuneet yhteisen tavoitteen eteen. Kilpailujen aikana harjoiteltiin yhdessä, vietettiin kisakylä elämää sekä otteluihin valmistautuvia ottelijoita tuettiin yhdessä ja kisapaikalle saavuttiin kannustamaan omiaan. Koko pitkää rupeamaa sävytti hurtti huumori, joka osaltaan nosti joukkuehenkeä ja auttoi jaksamaan tiukoissakin paikoissa. Sarjojensa mestarit ovat lajinsa ehdotonta eliittiä ja huippu-urheilijoita, jotka ansaitsivat paikkansa. Kilpailuista Suomen maajoukkue sai paljon mukaansa ideoita ja ajatuksia siihen, miten huippu olisi mahdollista tulevinakin vuosina saavuttaa.  Meillä on yksittäisiä huippuottelijoita, joiden tieto ja taito rantautetan laajemmin muun joukkueen ja koko Suomen lajikehityksen käyttöön. Kilpailujen aikana kansainvälinen yhteistyö ja moniammatillinen verkostoituminen sekä uusien ystävyyssuhteiden solminen syvensi jo ennestään tiiviin Muaythai Family sidettä. IFMA:n slogan ”One World One Muaythai” on kilpailujen parasta ja rikkainta antia.

Kilpailujen aikana huoltajat ja osa ottelijoista osallistuivat IFMA World Championship May 2016 Third and final day of the Sports Conference seminaariin, josta jäi paljon kotiintuomisina uusia ideoita. Ohessa Sport Is Your Gang Mexico video seminaarista: https://www.youtube.com/watch?v=A_KImMyOx_8.

Alla olevista linkeistä vielä kisojen avajaisista ja tulevista EM-kilpailuista videoita:

Avajaisten Highlight:
https://www.youtube.com/watch?v=DutL2WdiBvc

We are muaythai:
https://www.youtube.com/watch?v=eL7B2fYjylU

IFMA European Champioship 2016, Kroatia promo video:
https://www.youtube.com/watch?v=w0geJB7VATA

Yhdeksäs kilpailupäivä

Suomalaisista nähtiin tänään kehässä B-sarjassa miesten -91 kg:n sarjassa otteleva Aki Kulmala. Hän sai vastaansa algerialaisen Issa Baan. Ensimmäinen erä lähti vahdikkaasti käyntiin koukku koukusta alapotku alapotkusta. Kulmala sai muutamia hyvältä näyttäviä kyynärpää osumia läpi, mutta viimeinen silaus jäi niistä puuttumaan. Erä selvästi suomalaiskulmaan. Toiseen erään lähdettiin samalla ryminällä, mihin edellisessä erässä jäätiin, tosin alapotkut vaihtuivat yläpotkuihin. Toisen erän alussa nähtiin ensin suomalaisen lyöntimyllytys yläpotkun kera, johon algerialainen vastasi samalla kombinaatiolla. Yläpotku osui niin painavasti, että suomalainen joutui hakemaan vauhtia uudelleen lattian kautta. Kehätuomari päätti keskeyttää ottelun.

Tessa MM finaaliinHuomenna otellaan finaalit, joissa nähdään yksi suomalainen ottelija naisten -48 kg:n sarjassa. Tessa Kakkonen kohtaa neljännellä ja viimeisellä kierroksellaan kanadalaisen väkivahvan Maggie Tuckerin. Luvassa on kahden vahvan ja tulisen taistelijan koitos, jonka lopputulos selviää vasta, kun eräkello kilahtaa viimeisen kerran kolmannen erän jälkeen.

Finaalit alkavat klo 12.30 Suomen aikaa ja ovat nähtävillä livestream lähetyksenä alla olevasta linkistä: https://muaythaiwc.solidtango.com/

 

Kahdeksas kilpailupäivä

Suomalaisittain päivä alkoi mehukkaalla tavalla, kun naisten -48 kg: sarjassa otteleva Tessa Kakkonen kohtasi Truc Nguyen Thi Thanhin Vietnamista. Ensimmäisen minuutin aikana Kakkonen teki pikanalyysin vastustajan tyylistä ja taktikoi siihen sitten omansa. Vietnamilaisella ei tämän jälkeen ollut enää mahdollisuuksia kuin yksittäisillä pysäytyspotkuilla yrittää voittaa itselleen lisäaikaa. Toisen erän erätauolla Kakkonen totesi kulmamiehille tulostaulun tarkastettuaan ”mä johdan tätä ja nyt mä vedän Dekkerit”.  Kolmannessa erässä vastustajalle sitten laskettiinkin lukua ja ottelu päättyi selvään suomalaisvoittoon. Tällä voitolla Kakkonen lunasti itselleen oikeutetusti MM-finaalipaikan ja kohtaa finaaliottelussa vastustajan Kanadasta.

Seuraavaksi kehään astui miesten -67 kg:n sarjassa otteleva Pok Jääskeläinen, joka sai vastaansa venäläisen Zaynukov Magomedin. Jääskeläinen aloitti ottelun tuttuun tyyliinsä tunnustellen ja sai läpi muutamia hyviä vartalopotkuja. Erä oli tasainen, mutta venäläisen loppurutistuksen ansioista se kirjattiin vastustajan eduksi. Toisessa erässä venäläinen sai läpi muutamia vahvoja osumia ja osoitti olevansa lähiottelussa väkivahva vääntäjä. Tämä sekoitti jonkin verran Jäskeläisen tekemistä, kun vastustaja sai jälkitilanteista monia hyviä heittoja läpi. Kolmanteen erään lähdettiin takaa-ajoasemasta ja Jääskeläinen saikin muutamia hyviä kyynärpää osumia läpi, mutta iskuista puuttui viimeinen silaus ja voitto matkasi Venäjälle. Jääskeläinen väläytteli huipuosaamistaan kehässä hetkittäin huippuottelijaa vastaan ja sai tästä arvokasta ottelukokemusta jatkoa ajatellen.

Tämän jälkeen kehään nousi naisten -57 kg:n sarjassa otteleva Essi Riihimäki, joka kohtasi ruotsalainen Patricia Axlinin. Ensimmäinen erä oli tasainen ja suomalaisten yllätykseksi erä pisteytettiin kuitenkin vastustajan kulmaan. Toisessa erässä Riihimäki lisäsi sekä liikettä että tehoja, mutta tuomarit arvostivat enemmän ruotsalaisen vahvaa kehäolemusta ja toinenkin erä meni vastustajan kulmaan. Riihimäki oli tullut MM-kilpailuihin voittamaan ja nauttimaan otteluista, joten viimeiseen erään lisättiin taas lisää vauhtia. Kehässä nähtiin kaikki lajiin liittyvät vahvat tekniikat, mutta tämä ei tällä kertaa riittänyt voittoon asti. Tappiosta huolimatta Riihimäki ansaitsee hatunnoston loistavasta taistelusta sekä periksiantamattomuudesta. Myös ruotsalaiskulmasta todettiin ottelun jälkeen ”she has a vicious elbous”.

Päivän kääntyessä jo iltaan, kehään astui naisten -67 kg:n sarjassa otteleva Riikka Järvenpää, joka sai vastaansa kovalyöntisen turkkilaisen Bediha Tacyildizin. Tässä taistelussa olevilla ottelijoilla oli samantyyppinen ottelutyyli ja samat vahvuudet. Järvenpää teki enemmän töitä ja painosti, mutta turkkilainen onnistui osumaan muutamilla vahvemmilla osumilla ja tämän turvin vei erän nimiinsä. Toisen erän raivoisan taistelun ansiosta ottelu saatiin tasoihin ja kolmanteen erään lähdettiin jännittävässä tasatilanteessa. Kolmas erä alkoikin hyvin, mutta toisen erän tulinen taistelu näkyi hiukan Järvenpään tekemisissä. Erä oli tasainen, mutta turkkilainen sai muutamia näyttäviä osumia perille ja vei näin viimeisen tärkeän erän itselleen. Järvenpään periksiantamattomuus ja taistelutahto ovat ihailtavaa katseltavaa yleisölle ja kannustusjoukoille.

Illan suomalaisittain viimeisessä ottelussa kehään nousi miesten -86 kg:n sarjassa otteleva Daniel Forsberg, joka sai vastaansa Anatoliy Vanakovin Valko-Venäjältä. Taistelu alkoi heti tulisesti kummankin ottelijan hakiessa vahvoja lyöntisarjoja, jotka Forsberg viimeisteli alapotkuilla. Forsberg jahtasi läpi erän, mutta valko-venäläinen onnistui ajoittain liikkeellä eliminoimaan Forsbergin hyökkäykset. Erä kirjattiin kuitenkin vastustajan kulmaan ja se muutti toisen erän taktiikkaa, joka onnistuikin niin, että toinen erä kirjattiin suomalaiskulmaan. Kolmanteen erään lähdettiin pisteiden ollessa tasatilanteessa ja Forsberg jatkoi samalla hyvällä vireellä, joka jäi voitollisesta toisesta erästä. Heti erän alussa ristiinlyöntitilanteesta vastustaja sai ns. vastaiskulla Forsbergin käymään kanveesissa. Tuomari keskeytti ottelun päähän tulleen iskun vuoksi heti, vaikka Forsberg olisi ollut halukas vielä jatkamaan ottelua. Kehässä Forsberg osoitti tappiosta huolimatta kuuluvansa miesten A-sarjaan monipuolisella ja vahvalla tekniikallaan sekä voitontahdollaan.

Huomenna kehässä nähdän miesten B-sarjassa -91 kg:n sarjassa Aki Kulmala, joka kohtaa vastustajan Algeriasta.

Seitsemäs kilpailupäivä

SanniJunioreiden -51 kg:n sarjassa otteleva Sanni Nurminen kohtasi Ines Pilutin Ranskasta. Ranskatar aloitti heti eräkellon soidessa väkivahvan rynnistyksen, johon Nurminen ei pystynyt vastaamaan muutoin kuin lähiottelutilanteissa. Samalla tahdilla mentiin toinenkin erä. Nurminen heräsi vasta kolmannen erän alettua, mutta tällä kertaa loppukiri ei riittänyt jatkopaikkaan.  Kolmannessa erässä nähtiin omalla tasollaan otteleva Nurminen, joka haki ahnaasti mm. kääntölyönneillä ratkaisua kahden erän tappioasemaan. Nurmisen vahva ottelukokemus näkyi kehäilmessä, kun hän yritti hakea monipuolisilla tekniikoilla ratkaisua, eikä hermostunut tapioasemasta. Myös Nurminen paransi otteitaan erä erältä ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Miesten B-sarjassa -91 kg:n sarjassa otteleva Aki Kulmala koki saman kohtalon kuin eilen A-sarjassa walk over tuomioilla jatkoon päässeet Jääskeläinen ja Forsberg. Jatkoon siis ilman ottelua walk over tuomiolla. Seuraavaksi hän kohtaa Issa Ba Dzan Etelä-Afrikasta.

Huomenna kehässä nähdään seuraaavat suomalaiset:

-48 kg Tessa Kakkonen vs Vietman
-57 kg Essi Riihimäki vs Ruotsi
-67 kg Riikka Järvenpää vs Turkki
-67 kg Pok Jääskeläinen vs Venäjä
-86 kg Daniel Forsberg vs Ukraina

Vauhdikas kuudes kilpailupäivä

Suomalaisittain päivä alkoi hämmennyksen merkeissä. Ensimmäistä kertaa Thaimaan ulkopuolella oli käytössä elektroninen arvonta, jossa kone arpoi vastustajat. Inhimillisen erehdyksen vuoksi kaksi saksalaista ottelijaa oli arvottu kahteen eri sarjaan. Tämä selvisi suomalaisille vasta kehässä, joten tästä syystä sekä miesten -67 kg:n sarjan Pok Jääskeläinen että -86 kg:n sarjan Daniel Forsberg pääsivät WO (Walk over) -tuomioilla suoraan jatkoon.

MM-2016_kariSeuraavaksi kehään astui miesten -63,5 kg:n sarjassa otteleva Kari Viinikainen, joka sai vastaansa georgialaisen Bakar Gelelitzenin. Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta georgialainen vei erän nimiinsä vahvemmilla osumillaan. Yhden erän tappioasemasta Viinikainen lähti haastamaan vastustajaansa reippaasti toisessa erässä, mutta georgialaisen hyvä liike teki tehtävästä haastavan ja toinenkin erä meni vastustajan kulmaan. Viimeiseen erään Viinikainen lähti ”kaikki tai ei mitään” asenteella ja veikin erän nimiinsä, mutta voitto kirjattiin vastustajan kulmaan kahden erän turvin. Viinikaisen ottelun parasta antia oli se, että hän pystyi erä erältä nostamaan tasoaan. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riittänyt voittiin asti.

Kilpailujen ensikertalaisiin kuuluva +91 kg:n sarjassa otteleva Miika Kinnunen kohtasi heti ensimmäisellä kierroksella Valko-Venäjän kivinyrkin Andrei Herassimchukin. Moninkertainen maailmanmestari otti kehän heti haltuunsa painavilla osumilla ja ottelu päättyi ennen kuin se ehti edes alkamaan.  Kinnuselle harmittava tyrmäystappio.

Naisten -48 kg:n sarjaan oli kutkuttava alkuasetelma. Suomen Tessa Kakkonen vastaan Thaimaan Rattanahaphon Hanphan. Naiset kohtasivat toisensa viimeksi Bangkokin Royal Cup turnauksessa noin vuosi sitten. Tuolloin Thaimaan kuumassa illassa Kakkonen voitti thaimaalaiselta vain avauserän. Näiden kahden ottelijan henkinen taistelu alkoi jo ensimmäisessä punnitustilaisuudessa ja tuimia katseita on vaihdeltu pitkin kuluvaa kisaviikkoa. Ennen ottelua pukuhuoneessa nähtiin itsevarma ja taistelutahtoinen ottelija, jolle kelpaisi vain voitto. Kakkonen lähti heti ensimmäisestä erästä alkaen viemään ottelua päättäväisesti itselleen riisuen thaimaalaisen kaikista parhaista ja vahvimmista aseistaan. Kakkonen otteli voitontahtoisesti läpi ottelun vieden loistavalla ajoituksella lähes kaikki tilanteet itselleen ja sarjan ehdoton ennakkosuosikki joutui tyytymään tappioon.

Huoltojoukkojen kiireisistä päivistä huolimatta, ottelijat joilla ei ole ollut otteluvuoroa, ovat treenanneet ja pitäneet kisavirettä yllä. Myös tuomarin päivät ovat venyneet pitkiksi.

Huomenna kehässä nähdään vain yksi suomalainen, kun tyttöjen -51 kg:n sarjassa Sanni Nurminen kohtaa ranskattaren.

 

Suomen joukkue haastoi maailman kirkkaimpia tähtiä

Viidennen ottelupäivän kisaraportit:

Mirka-51 kg Mirka Salonen vs Johanna Rydberg, Ruotsi

Ensimmäinen erä meni suomalaisen määrätessä selkeästi tahtia. Salonen haki vahvoja vartalopotkuja, liikkui hyvin ja haastoi ruotsalaisen ennakkoluulottomasti lähiottelussa. Toisessa erässä ruotsitar pääsi kuitenkin rytmiin mukaan ja vei erän  haltuunsa viemällä Saloselta niukasti tilan pois. Kolmannessa erässä Salonen ei enää pystynyt vastaamaan voitontahtoisesti otellutta ruotsalaista vastaan. Kokonaisuutena Saloselta loistava suoritus kisojen ensikertalaisena ja tämän päivän vastustaja on yksi sarjansa ennakkosuosikeista ja ruotsalaisen median kuumimpia nimiä tällä hetkellä.

MM-2016_Essi_2-57 kg Essi Riihimäki vs Luna Tobin, Peru

Suomen joukkueen hyvä vire kulminoitui, kun Riihimäki valmistautui otteluunsa. Lämmittelyssä nähtiin rento, hyväntuulinen ja mikä tärkeintä palavan taistelutahdon omaava ottelija.  Riihimäki aloitti heti eräkellon soidessa ottelun vahdikkaasti ja pakotti perulaisen ottamaan taka-askelia vieden samalla nimiinsä kaikki jälkitilanteet. Kaikki kolme erää menivät selvästi suomalaisen nimiin, mutta perulaisen taistelutahto ja periksiantomattomuus tekivät ottelusta viihdyttävän ja jännittävän loppuun saakka. Seuraavaksi Riihimäki kohtaa vastustajan Ruotsista.

 

Riikka-67 kg Riikka Järvenpää vs Jennifer Colomb, Ranska

Järvenpää on oppikouluesimerkki siitä, miten sovittua ottelutaktiikkaa noudatetaan. Tämän kruunasi vielä Järvenpään kyky mukautua ottelun tahtiin mukaan niin, että oma luovuus pääsi esiin yhdessä ottelutaktiikan kanssa. Ensimmäisessä erässä ranskattarelle laskettiin kerran lukua, eikä hän tämän jälkeen enää päässyt ottelun rytmiin mukaan missään vaiheessa. Järvenpää vei nimiinsä kaikki kolme erää ja kohtaa seuraavaksi turkkilaisen.

 

 

MM-2016_Teemu_2-71 kg Teemu Hellevaara vs Andrei Kulebin, Valko-Venäjä

Hellevaara kohtasi yhden uransa kovimmista vastustajista, kun vastaan asettui moninkertainen maailmanmestari ja yksi kilpailujen seuratuimmista ottelijoista Valko-Venäjän Andrei Kulebin. Hellevaara lähti ennakkoluulottomati haastamaan mestaria yrittäen pitää ottelun omalla otteluetäisyydellään ja sai vietyä muutamia tilanteita nimiinsä läpi ottelun. Mestarin kokemus ja pelisilmä riittivät kuitenkin tällä kertaa selviin erävoittoihin. Hellevaaran leijonansydän sykki viimeiseen sekuntiin saakka ja kokonaisuutena ottelu oli häneltä hieno suoritus, vaikka tappio tällä kertaa tulikin.

 

Jussi-81 kg Jussi Santalahti vs Dzmitry Valent, Valko-Venäjä

Santalahti sai vastaansa hallitsevan maailmanmestarin kivikovan Dzmitry Valentinin. Santalahti lähti tuttuun tapaansa hakemaan iskujenvaihtoa ja pyrki lähiotteluun, joka on hänen vahvuutensa. Taitava Valentin pystyi rikkomaan Santalahden taktiikan ja tyylin ja vei ottelun haluamalleen omalle vahvuusalueelleen. Valentinin monipuolinen ja liikkuva ottelutyyli oli tällä kertaa Santalahdelle liian iso pala purtavaksi, eikä hän päässyt missään vaiheessa hydyntämään omia vahvuuksiaan. Ottelun positiivisinta antia oli se, että Santalahti sai luotua muutamia hyviä tilanteita, joilla olisi voinut käntää ottelun itselleen. Harmillisesti tällä kertaa nämä tilanteet jäivät hyödyntämättä.

Tiistaina kehässä nähdään seuraavat suomalaiset:

-48 kg Tessa Kakkonen vs Rattanahaphon Hanphan, Thaimaa
-63,5 kg Kari Viinikainen vs Bakar Gelelitze, Georgia
-67 kg Pok Jääskeläinen vs Kristian Maluk, Saksa
-81 kg Daniel Forsberg vs Frederik Frankun, Saksa+91 kg Miika Kinnunen vs Andrei Herassimchuk, Valko-Venäjä

Suomalaisottelijoilla välipäivä MM-kilpailuissa

maajoukkueNeljäntenä kilpailupäivänä suomalaisilla oli välipäivä. Kilpailuissa oteltiin vain miesten B-sarjan otteluja ja suomalaisottelijoiden sarjoja ei ollut mukana.

Harjoittelun ja lihashuollon lisäksi maajoukkueella oli vapaata yhdessäoloa minigolf turnauksen merkeissä. Tiukan kilpailun voitti ylivoimaisesti Jussi Pirttikangas. Illalla joukkue kannusti kisakatsomossa Suomen Leijonia jääkiekon MM-finaalissa.

Ennen ottelujen alkua kisapaikalla oli Euroopan ja Pan-Amerikan seminaarit.

Huomenna kehässä iskevät seuraavat ottelijat. Ottelut alkavat klo 16.00 Suomen aikaa ja livestream on saatavana alla olevasta linkistä:
https://muaythaiwc.solidtango.com/

-51 kg Mirka Salonen vs Johanna Rydberg, Ruotsi
-57 kg Essi Riihimäki vs Luna Tobin, Peru
-67 kg Riikka Järvenpää vs Jennifer Colomb, Ranska
-71 kg Teemu Hellevaara vs Andrei Kulebin, Valko-Venäjä
-81 kg Jussi Santalahti vs Dzmitry Valent, Valko-Venäjä

Neljäs kilpailupäivä oli tuomareille täysi työpäivä ja otteluita tuomaroitiin kahdessa kehässä aikaisempien päivien tapaan. Alla olevassa kuvassa kilpailujen koko tuomaristo.

IFMA:n tuomaristo MM-kilpailuissa

 

 

Voitokas kolmas kisapäivä

Kuva: Ukraina Team

Kuva: Ukraina Team

Suomen Mirka Salonen kohtasi tänään ukrainalaisen Anastasiia Kulinichin naisten -51 kg:n sarjassa. Etukäteen taktiikkana oli hakea vastustajan suojauksesta aukkoja hyvällä liikkeellä ja iskeä heti vastaisku, kun paikka aukeaisi. Kun tämä ei toiminutkaan halutulla tavalla, Salonen pystyi muuttamaan kesken erän ottelutaktiikkaa ja ryhtyi ottamaan aloitteet itselleen. Ukrainalainen ei pysynyt mukana Salosen vahvassa lähiottelussa , eikä pystynyt haastamaan suomalaista myöskään liikkeellä.

Toiseen erään ukrainalainen lähti takaa-ajoasemasta haastamaan suomalaista vielä vahvemmin, mutta arvokisojen ensikertalainen ei tästä hätkähtänyt, vaan otteli taktisesti ja teknisesti yhden parhaista otteluistaan juuri oikealla hetkellä. Selkeä 3-0 voitto Suomeen. Seuraavaksi Salonen kohtaa Ruotsin Johanna Rydbergin.

Muu maajoukkue piti tänään lihashuoltopäivän, joka piti sisällään huoltavaa harjoittelua, hierontaa ja kiropraktikolla käyntejä. Huoltajat Mika Pietilä, Petri Martinez, Jarno Laitinen ja Hannu Vappula olivat mukana work shopissa, jossa kehitettiin erityisesti pohjoismaista yhteistyötä, keskusteltiin eettisistä asioista, tasa-arvokysymyksistä sekä pohdittiin, miten jäsenseurojen yhteistyötä voitaisiin kehittää.

Tuomari Katarina Perkkiö osallistui aamun punnitusten lisäksi tuomarikurssille, sekä pääsi illan otteluissa tuomaroimaan myös A-sarjan miesten otteluja entisten tuomarointien lisäksi.

Suomalaisten otteet ovat saaneet huomiota myös kattojärjstö IFMA:n sivuilla:
http://www.ifmamuaythai.org/2016/05/world-muaythai-championships-day-one-results/