MM-kilpailut neljäs päivä

MM-kilpailujen neljäs päivä käynnistyi naisten -48 kg ottelulla, jossa Lotta Loikkanen kohtasi singaporelaisen Cheryl Gwa Wei Ying Gwan. Molemmat ottelijat ottelivat ensimmäisen erän omilla vahvuuksillaan. Loikkanen haki aktiivisesti tilanteita ja haastoi vastustajaansa, mutta singaporelainen vei erän niukasti nimiinsä vahvojen jälkitilanteiden ansiosta.

Toiseen erään Loikkanen lähti takaa-ajo asemasta, mutta hyökkäykset päätyivät lähiottelutilanteeseen, joka oli vastustajan vahvinta osaamista, toinen erä kirjattiin Singaporelle. Kolmannessa erässä Loikkanen laittoi kaiken peliin ja yritti painostamalla saada vielä otteluvoiton itselleen. Väsynyt singaporelainen piti kuitenkin pintansa ja vei viimeisenkin erän nimiinsä. Näin Loikkaselle harmittava 3-0 pistetappio MM-kilpailujen avausottelussa.

Päivän toisessa ottelussa naisten -57 kg:n sarjassa Riina Sipovaara kohtasi canadalaisen Meaghan Cameronin. Ensimmäisessä erässä molemmat hakivat aktiivisesti aloitteita, mutta Sipovaara oli aktiivisempi ja hoiti myös jälkitilanteet useammin nimiinsä. Ensimmäisen erä kirjattiin suomalaiskulmaan.

Toiseen erään canadalainen lähti takaa-ajo-asemasta lisäten hyökkäyksiinsä tehoja. Sipovaara vastasi heti haasteeseen. Erän puolivälissä Sipovaara osui ensin pysäytyspotkulla päähän ja heti perään lähiottelutilanteessa polvella sillä seurauksella, että vastustaja loukkaantui ja kehätuomari keskeytti ottelun. Näin hienosti otelleelle Sipovaaralle kirjattiin voitto kehätuomarin keskeytyksellä ja hän jatkaa turnauksessa eteenpäin kohdaten seuraavaksi venäläisen Maria Klimovan.

Päivän viimeisessä ottelussa naisten -67 kg sarjassa Riikka Järvenpää kohtasi Anna Yon Yue Chong Ranskan Polynesiasta. Järvenpää käytti ottelun alusta hetken aikaa vastustajan liikkeiden lukemiseen ja analysointiin pitäen tarkasti kuitenkin lähes kaikki tilanteet itsellään. Järvenpää hyödynsi pituuseron mainiosti ja piti läpi erän vastustajansa haluamallaan etäisyydellä. Ensimmäinen erä kirjattiin suomalaiskulmaan.

Toinen ja kolmas erä etenivät samaa kaavaa noudattaen, eikä vastustaja saanut kuin erien alussa muutamia tilanteita itselleen. Järvenpää kirjasi itselleen voiton kaikin tuomariäänin ja kohtaa seuraavalla kierroksella Australian Zoe Putorakin.

Päivän hetket videoklipissä: MM kisat päivä 2